Herselt ondervindt geen problemen met kleine veld

Print
Derde D
BR>HERSELT - In Derde D ging de meeste aandacht dit weekend uit naar het duel tussen Herselt en Bouwel. De thuisploeg moest winnen om in het spoor van leider Oevel te blijven, terwijl Bouwel aan een erg sterke opmars bezig was.
"De reputatie van onze tegenstander heeft ons zondag gesterkt", gaf een tevreden Patrick De Roover toe. "Onze 2-1 zege is dan ook een mooi resultaat en ze was zeker verdiend. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het aan de rust nog 1-1, maar na de pauze namen wij het meeste initiatief."
"Na de 2-1 werd de druk van Bouwel groter, maar wij hebben optimaal gebruik gemaakt van de ontstane ruimte om nog een viertal kansen af te dwingen. Ik kan alleen maar tevreden zijn, want de jongens zetten een collectief sterke prestatie neer. Als voetbaltechnische ploeg hebben we het op ons eigen kleine veld niet altijd gemakkelijk, maar nu vormde dat geen probleem."
KFC Mol maakte dit weekend de grootste sprong in het klassement en dat had vooral met extra-sportieve zaken te maken. De Mollenaars wonnen zondag op St. Dimpna met 0-3, maar ze kregen er in één keer zes punten bij.
Op donderdagavond sprak het Provinciaal Comité zich uit over de Molse klacht tegen Noordstar en de ploeg van Karel Cornelissen werd in het gelijk gesteld. Noordstar won op 3 oktober met 1-3, maar de bezoekers traden toen aan met de geschorste Tom 't Seyen. Dat komt hen nu duur te staan, want het PC Antwerpen zette de zege om in een 5-0 verlies.
"De zege op St. Dimpna en die drie extra punten doen werkelijk deugd", blikt Karel Cornelissen terug. "We komen nu op een gedeelde derde plaats met Zammel en dat is een stuk comfortabeler dan een plaats in de middenmoot. We hebben de zege zondag zeker niet gestolen, al dwong St. Dimpna in de eerste helft wel de beste kansen af."

.

Nu in het nieuws