Zwaneven stopt Arendonkse opmars

Tweede B

K.R.

BR>

OUD-TURNHOUT -

Verbroedering Arendonk, dat in zijn laatste vijf wedstrijden vijftien op vijftien behaalde, werd in zijn opmars gestopt op het veld van Zwaneven (2-2). Een gelijkspel waar beide ploegen vrede mee konden nemen.

Zwaneven nam de beste start met een vroeg doelpunt van Van Steenbergen, maar moest gas terugnemen in het derde kwartier. Daar profiteerde Arendonk van om langs De Bruyn op gelijke hoogte te komen. Na de rust waren de rollen omgekeerd. Nadat Hermans op de deklat knalde, bracht Van Gulik de grensjongens op voorsprong. Zwaneven trok op zoek en vond de gelijkmaker toen Neefs een voorzet van Raeymaekers succesvol kon afronden.

"Ik ben tevreden met het gelijkspel", aldus trainer De Vries van Zwaneven. "Waren wij in de eerste helft de betere ploeg, dan hadden wij het wel moeilijk nadat Arendonk op voorsprong kwam. Gelukkig bleef de 1-3 uit en hebben wij ons naar de gelijkmaker geknokt. Ik vond dat er vrij stevig werd gespeeld en de derbysfeer op het veld voelbaar was. Wij hebben alvast de verdienste dat wij de zegereeks van Arendonk hebben gestopt."

"Ik kan mij eveneens verzoenen met het gelijkspel", zei ons de Arendonkse speler-trainer Van Gulik. "Er zat misschien meer in als wij bij een 1-2 stand de kansen hadden benut. Wij blijven op de goede weg, want in zulke wedstrijden speelt ook het derbyelement een grote rol. Winst op het veld van Zwaneven is niet evident."

Leider Merksplas legde de basis van de overwinning tegen Kaart (3-1) in de eerste helft met doelpunten van Beyens en Wilmsen. Achtervolger Lentezon liet zich niet verrassen op het veld van Brecht (0-3). Hier speelde Engelen zich met twee doelpunten in de kijker. Sint-Jozef won het degradatieduel tegen Oosthoven (1-0) en laat de laatste plaats aan Gierle, dat voor eigen publiek geen afstand kon nemen van Oud-Turnhout (1-1).

Nu in het nieuws