"Mijn spelers valt niets te verwijten"

Veerle

W.K.

BR>

WUUSTWEZEL -

Ook na de eerste speeldag van de tweede periode blijft Veerle eenzaam onderaan de rangschikking staan. Op het veld van periodekampioen Wuustwezel werd voor de elfde keer op rij verloren. Met twee rode kaarten voor Veerle en de verwijzing van trainer Belmans naar de tribune was het bijwijlen een bitsige wedstrijd.

"Ach, ik wil zeker geen kritiek op de scheidsrechter geven. In het heetst van de strijd gebeuren die dingen nu éénmaal. Nu kritiek geven zou misplaatst zijn", vertelt Ludo Belmans vlak na de wedstrijd. "Tot de uitsluiting van Janssens op het halfuur speelden we goed mee. We vingen de thuisploeg goed op en creëerden zelf een paar kansen", gaat de trainer verder. "Daarna werden we door Wuustwezel voortdurend op onze eigen speelhelft gedrongen."

Toen Wuustwezel pal na rust op voorsprong kwam was de match gespeeld. Met tien man was Veerle niet in staat een vuist te maken tegen de periodekampioen, die op momenten met knappe combinaties uitpakte maar iets te vaak faalde in de zestien meter.

"Toch steek ik een pluim op de hoed van mijn spelers. Ik heb ook vandaag weer een ploeg op de mat zien staan die zich volledig inzet. Wat moet ik mijn spelers verwijten? Op training en week na week geven ze zich 100 procent. Alleen ontbreekt het ons aan dat tikkeltje geluk."

"Ik moet roeien met de riemen die ik heb. Ik heb een jonge ploeg die dit jaar voor het eerst samenspeelt en ik beschik niet over klasbakken als Van Dijnsen of Kossih die met een paar individuele acties een match kunnen beslissen."

Komend weekeinde wacht de hekkensluiter uit eerste provinciale opnieuw een moeilijke opdracht. Dan komt SV Mol de Kempense derby afwerken.