Roel Smet wint Road Race

f Atletiek

BR> Donderdag organiseert de jeugdafdeling van

KFC Heultje

de 11 november jogging. De start is in de onmiddellijke buurt van de kantine in Gravin de Merodestraat. De deelnemers kunnen kiezen tussen 4,8km en 12km. Voor inlichtingen kan je terecht bij L. Engelen op het nummer 014/54.82.12.

f Judo

Donderdag 11 november gaan kadetten, juniores en beloften elkaar vanaf 9u te lijf op de matten van de

Herenthoutse judoclub

. Diverse ploegen strijden er voor de eretitel van het judotornooi. Het tornooi gaat door in het sportcentrum Kapelleke.

f Voetbal

Derdeklasser

Hoogstraten

neemt het donderdag 11 november (19u) op tegen een selectie van voetballers uit deelgemeenten Meer, Meerle, Minderhout en Wortel. De toegangsgelden gaan voor het volle pond naar de actie 'Kom op tegen kanker'. Gratis toegang tot en met de leeftijd van twaalf, 50 frank voor jongeren 12-16 jaar, 200 frank voor de anderen. Een ticket geeft recht op deelname aan een tombola.

Derdeprovincialer

Bouwel

maakt van de donderdagse feestdag gebruik om een oefenpartij te spelen tegen Stade Haacht. De wedstrijd start om 14.30u.

De

Voetbalschool Mol-Balen

nodigt iedereen donderdag om 15u uit voor een demonstratietraining op het GSK-terrein in Mol-Gompel. Dan tonen een honderdtal leerlingen tussen 7 en 14 jaar de basistechnieken die zij gedurende tien weken hebben aangeleerd.

f Paapgooien

Vekempago.

Einduitslag 1999: 1. Vooruit-5 67, 2. Vinkeniers 73, 3. Mampays-1 76, 4. Keukens Krijnen en Melhoven 100, 6. Renders 103, 7. Hoekeinde-1 123, 8. Zeehengelaars 182, 9. Mallegooiers-1 196, 10. Bossstraat 197.

Atletiek

MOL -

Ongeveer 350 deelnemers waren zaterdagnamiddag komen opdagen voor de Road Race (10km) op het Zilvermeer. De atleten van de inrichtende club gaven de toon aan.

Na zowat 1km had zich een zes man sterke kopgroep gevormd met daarbij Roel Pauwels, Roel Smet, Johan De Martelaere, Marc Verrydt, Peter Kelchtermans en Herman Janssens. De groep bleef intact tot zowat halfwedstrijd. Peter Kelchtermans moest als eerste de rol lossen, een weinig later gevolgd door Herman Janssens. Ondertussen hadden Smet en Pauwels het tempo nog opgevoerd. Dit werd ook Marc Verrydt en Joahn De Martelaere fataal. Een nieuwe tempoversnelling van Roel Smet op zowat 2km van de finish was er ook te veel aan voor Roel Pauwels. Smet liet een sterke 30'54" optekenen. Bij de vrouwen stond er geen maat op Annick Beckers (35'34").

Rugby

Pitbulls niet gelukkig

ARENDONK -

Frameries, minder goed geklasseerd dan Arendonk, pakte uit met agressief en alert rugby. De Pitbulls, vermoeid door de lange trip, startten iets te mak. Een try hielp Frameries snel aan 7-0. Na een line-out en een mooi ingestudeerd nummertje zorgde Luc Janssens voor de 7-7 ruststand.

De thuisploeg herbegon identiek en dat leidde tot 12-7. Na twee penalty's stond RCPA weer voorop: 12-13. De Waaltjes bleven elk foutje ongenadig afstraffen. Na twee tries was het kalf verdronken. Eindstand: 26-16 en een derde plaats als voorlopige tussenstand. Zondag afspraak in Ottignies voor de Beker van België.

RC Laakdal was vrij, speelt zondag voor de beker in Jette en op 21/11 thuis tegen Kibubu Elsene.

Zwemmen

Provinciaal titels lange afstand

MOL -

In Den Uyt werden dit weekend de provinciale kampioenschappen lange afstand gehouden. Op zaterdag kwamen de meisjes aan de beurt voor hun 800m-wedstrijden.

De titel bij de benjamins ging naar An Driesen, die het haalde voor Jessica De Volder (HZC) en de Molse Nathalie Peeters. Anja Van Boxel was de beste miniem. Zij ging de Mozka-zwemsters Judith Dillen en Annebelle Wouters vooraf. Kelly Wijnants (Mozka) haalde het bij de kadetten voor Marian Verschuren (AZV). Elke Daemen zorgde bij de juniores voor het tweede Mozka-goud bij de juniores. Sofie Goffin won de titel bij de vrouwen.

Op zondag, tijdens de 1500m-wedstrijden, was Kevin Nys de beste bij de benjamins. Hij haalde het voor Wouter Baelus (Olma). Stef Verachten veroverde de titel bij de kadetten, terwijl zijn ploegmaat Ruud Cuyvers zilver won. Bij de mannen moest Kristof Verachten (Mozka) tevreden zijn met zilver.

Nu in het nieuws