"We hebben niets te verliezen"

Geel - Lierse

BR>

GEEL -

Veel tijd om de batterijen op te laden na de pijnlijke nederlaag in Harelbeke kreeg Geel niet. Vanavond staat met de komst van SK Lierse een topper op het programma. Niemand durft het hardop zeggen in het Leunen-stadion, maar de derby vormt de ideale gelegenheid om eerherstel te eisen. Een utopie? Niet zo heel lang geleden kwam landskampioen Genk goed weg in Geel. Alleen rijst de vraag of Geel niet heel erg kwetsbaar wordt nu de geblesseerde Bruno Versavel langs de kant moet blijven.

"Er zijn nog spelers die op de plaats van Bruno kunnen spelen", meent Bjorn Smits. "We moeten vanavond als elf hongerige leeuwen op het veld stappen. Net als tegen Genk. Toen speelden we met lef omdat we niets te verliezen hadden. Dat moet ook tegen Lierse het uitgangspunt zijn."

"Ik weet het wel, het is niet tegen Lierse dat we punten moeten pakken. Allez, dat meenden we tot voor enkele weken. Vermits we tegen Beveren en Harelbeke met één op zes tevreden moesten zijn, moeten we enigszins anders gaan denken. Iedereen heeft begrepen dat we niet naar de andere ploegen moeten kijken, maar elke wedstrijd opnieuw knokken voor die zege."

Aan goede wil ontbreekt het Geel nochtans niet. In Harelbeke waren de troepen van trainer Put voor de rust baas. Toch zoefden de ballen tegen de netten van keeper Schuermans. "Ach, je verwacht in elke wedstrijd dat het gaat lukken, maar dan wil die bal er niet in", beseft Smits. "We moeten durven toegeven dat we scorend vermogen missen. Misschien is Gudmunder Benediktsson de witte merel waarop we zitten te wachten. Hij leverde bij de reserven een hoopgevende prestatie. De IJslander scoorde drie goals tegen Harelbeke. Afwachten of de trainer hem vanavond al een speelkans geeft."

Nu in het nieuws