"We geven de moed niet op"

Print
Rapid Leest
BR>LEEST - Vorige week bleek één doelpuntje van Derven genoeg om de drie punten mee naar huis te brengen uit Nieuwmoer. Afgelopen zondag was het de beurt aan Duffel om Rapid Leest van hetzelfde laken een broek te geven.
"Die 0-1 is totaal onverdiend. Duffel heeft buiten dat doelpunt geen enkele uitgespeelde kans gecreëerd en dat doelpunt kwam er door een misverstand in onze verdediging." Aan het woord is Kurt Buellens die net als de andere spelers van Rapid Leest niet wil panikeren.
"We hebben nu elf wedstrijden gespeeld en buiten in onze wedstrijd tegen Wuustwezel hebben we nooit ondergelegen. Ook zondag weer zijn we de betere in het spel en hebben we veldoverwicht. Het lukt ons alleen zo moeilijk om een doelpuntje te scoren."
Het gebrek aan trefkracht vooraan lijkt Rapid Leest inderdaad de das om te doen. Want terwijl de rechtstreekse tegenstanders geregeld hun doelpuntje meepikken beseffen de rood-blauwen dat het bij een achterstand steevast moeilijk wordt om nog terug te komen.
"Pas op, ik wil onze spitsen hier niet mee viseren. Ook achteraan slikken we te gemakkelijk tegendoelpunten. Trouwens, winnen of verliezen doen we samen."
Met de 8 op 33 staan de naakte cijfers er echter wel. Enkel Veerle doet het met 0 punten nog slechter. "We weten waar we voor staan en het zal inderdaad niet makkelijk zijn maar we blijven er ondanks alles nog altijd in geloven. Nogmaals, ik heb enkel tegen Wuustwezel het gevoel gehad dat we niet konden winnen. De andere tegenstanders moeten we zeker aankunnen."

Oefenwedstrijd


Morgen speelt Rapid Leest een oefenwedstrijd op het veld van Kapellen-op-den-Bos, aftrap om 15.00u. "Die wedstrijd komt misschien op het juiste moment. Hopelijk kunnen we eens een mooie overwinning bijeenvoetballen met de nodige doelpunten en op die manier geraken we misschien gelanceerd," aldus Buellens die aan zijn eerste seizoen bezig is bij Leest.
"Ik heb me die overgang nog geen seconde beklaagd. Ik was bij Stade Leuven op een zijspoor geraakt en was maar wat blij dat ik bij een andere club terecht kon. De sfeer is hier opperbest en als we dat zo kunnen houden dan lukt het ons wel om er nog een mooi seizoen van te maken."

.

Nu in het nieuws