"Overwinning niet gestolen"

Print
Nijlen
BR>NIJLEN - Nijlen blijft collectief denken. Ook de wedstrijd die de drie punten opleverde tegen Edegem was er niet bepaald één om in te lijsten. KFC sprokkelt, vooral thuis, punten op basis van het collectief. Geen uitschieters in een geheel dat bereid is de mouwen op te stropen. Nieuwbakken trainer Marc Lenaerts stelt zijn sportieve werkgever niet teleur.
"Edegem is toch niet de eerste de beste. Een ploeg die vier opeenvolgende overwinningen boekte heeft een ijzersterk moreel. We hebben de opdracht gedisciplineerd aangepakt. Het was een wedstrijd die alle kanten uit kon."
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. "Het was duidelijk dat de partij een doelpunt nodig had om zich op gang te trekken."
De blauw-witten kwamen op achterstand en scoorden op het gepaste ogenblik de gelijkmaker. "Een dosis geluk hoort erbij. In twee minuten tijd ging het van 0-1 naar 2-1. Edegem leek aangeslagen en kwam nog nauwelijks in de buurt van doelman Wuyts."
In de slotfase hadden de cijfers hoger kunnen oplopen. "We ontbeerden frisheid voor doel. Van Dijck en Van Gorp waren er een paar keer dichtbij. De drie punten zijn binnen. Over gemiste kansen wordt alleen gesproken als ze in de eindafrekening het verschil maken. Ik ben tevreden met het resultaat."

Zorgeloos seizoen


Nijlen, dat in het eigen Ophoven alleen door Ranst met 0-1 werd gedribbeld, draait een zorgeloos seizoen. "We blijven dicht in de buurt van de bovenste plaatsen. Daarom vond ik de partij tegen Edegem zo belangrijk. Bij puntenverlies zouden we wegzakken. Veel is er in deze competitie niet nodig om onderaan te verzeilen. Toch heb ik het volste vertrouwen in de groep. Als we compleet staan hoeven we niemand te vrezen. De integratie van de jongeren verloopt naar wens. Op de bank was de gemiddelde leeftijd nauwelijks achttien. Gino Peeters (19) speelde sterk."

.

Nu in het nieuws