Gunther Veris pakt mooie zege

Print
Veldlopen
BR>GROBBENDONK - De 32ste Grote Prijs van Grobbendonk werd gedomineerd door de atleten van AC Herentals. Gunther Veris won bij de seniores, Tom Van Rooy was de beste in de gezamenlijke wedstrijd van de juniores en de veteranen en ook in de jeugdreeksen liepen de blauwwitten meestal vooraan. Enkel Maarten Mortelmans (ABES) en Glen Laurens (AVZK) doorbraken de Kempische hegemonie.
Gunther Veris trok bij de seniores alle registers open. In het begin koppelden Pieter Rijnders en Bram Everaert, Kurt Leyten en West-Vlaming Wouter De Brabandere hun karretje aan lokomotief Veris maar naar het einde toe liep de 21-jarige Herentalsenaar van zijn tegenstanders weg.
Gunther Veris trainde tot voor enkele maanden bij Luc Wouters maar vond na diens overgang naar Duffel AC onderdak bij Peter Waegemans. "Veel veranderde er niet", vertelde de winnaar. "De nieuwe methode van trainen had geen invloed op de resultaten. Ik ben vroeg in conditie en ik kijk na deze eerste zege met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden. Ik reken mezelf tot de topvijf van de provincie en ik wil dat op het PK bewijzen."
Tom Van Rooy, nog een ex-pupil van Luc Wouters, keek de kat uit de boom. Hij duldde lang het gezelschap van Thomas Hendrickx en zorgde pas in de laatste ronde voor de beslissing. De ACHL-invasie drong de atleten van het organiserende AC Lierse in het defensief. Alleen Wim Van den Bosch, Pieter Van Dyck, Johannes Keustermans en Erik Vermunicht haalden bij de jeugd het podium.

.

Nu in het nieuws