spme provincialers

Print
Provincialers blikken terug
BR>

Tweede A


"Een nieuwe nederlaag zou het moreel van de spelers te fel aantasten", blikte Bonheiden-trainer Guy De Graef vooruit. Die nieuwe nederlaag werd slechts afgewend door een ingreep van de Bonheide-trainer. Zo'n tien minuten in de tweede helft waagde Guy De Graef een gok. Hij gooide Eddy Van Craen en de 17-jarige Pieter Hens in de strijd. De gok leverde zijn vruchten af. Bonheiden begon plots te draaien en tien minuten voor tijd lukte Van Craen de gelijkmaker. "Wederoptreden en scoren, dat doet deugt", aldus de aanvaller.
Het laag geklasseerde Schriek verbaasde op Rupel Boom vriend en tegenstander. De mannen van trainer Boeckstaens lagen bij Rupel Boom beslist niet onder. Meer zelfs, ze toonden zich de betere ploeg. Maar scoren konden ze niet. "We scoorden wel", zegde Boeckstaens. "Het schot van Pelgrims tegen de onderkant van de lat viel achter de doellijn." "Larie", reageerde Jan Van Roy. "Na drie nederlagen was de zege het enige wat voor ons telde", mengde ook Rupel Boom-trainer Jan Ceuleers zich.
Meest opvallende overwinning van het weekend is de 0-4 zege van Mariekerke bij outsider Katelijne. Mariekerke kende een superdag. Katelijne werd als het ware voor eigen volk vernederd.
De stuntzege van Nieuwendijk zal in de annalen van de club met grote letters worden opgetekend. Na 90 minuten leidde Hove met 1-2, maar in de toegevoegde tijd vonden de mannen van trainer Frank Heremans nog twee keer de weg naar de netten. Van een stunt gesproken.
Tisselt kende een erbarmelijke competitiestart. Na vijf wedstrijden werd Tisselt als mogelijke titelkandidaat omschreven. Maar na elf speeldagen prijkt Tisselt alleen aan de leiding. De mannen van trainer Hofkens puurden uit de jongste zes wedstrijden het maximum van de punten.

Derde B


Sinds Paul Verbelen bij Rijmenam de teugels in handen heeft gaat het de blauw-witten voor de wind. Het scheelde geen haar of de Rijmenammers, ondanks het puntengewin van de laatste weken nog steeds voorlaatste, pakten op het veld van leider VV Duffel de volle pot.
Walem en Bevel profiteren bovenaan van het gelijkspel tussen Meerhof en Oppuurs.
Walem haalde met goed voetbal de drie punten binnen. "Toch een dikke pluim voor tegenstrever RB Elzestraat", aldus Etienne Van der Kinderen. Als twee ploegen met de beste bedoelingen op het veld komen is spektaktel gewaarborgd, zo bleek nog maar eens.
Hombeek gaat door een sportieve hel. Ditmaal viel de beslissing in de blessuretijd. Jacky Teughels krijgt het met de week moeilijker gezegd. "Ik durf niet meer. Op basis van de complimenten stonden we wellicht in de top-vijf." Maar daar koop je nu eenmaal niets voor.
FC Putte ging met 4-1 de boot in tegen Lint. Voor de jongens van trainer Kurt Thijs een 0 op 12 met een doelsaldo dat voor zich spreekt: 5-20. "Te lang mag deze situatie niet aanhouden", reageert men bij de club.
Grasheide bedwong Exc. Kessel met 3-1. Voor Kessel het derde verlies. "Ik hoop dat we eens gaan beloond worden voor ons niet onaardig spel", besloot trainer Danny Helsen.
Opgemerkte zondag bij de aftrap van de topper Oppuurs - Meerhof: Jean-Marie Pfaff himself. Het volk is hem nog niet vergeten. Oorverdovend applaus weerklonk toen hij de aftrap gaf. Pfaff glunderde. Het deed hem zichtbaar deugd.
De wedstrijd tussen Oppuurs en Meerhof eindigde op een gelijkspel. Beide trainers stonden na afloop aan de klaagmuur. "Ik miste Huysmans en Segers en bovendien faalden we ook nog eens vanop de stip", aldus Meerhof-trainer Callewaert. "Mag ik ook even jammeren", was de repliek van François Pfaff. "Ik heb wel een halve ploeg in de lappenmand liggen. Ik heb het alleen moeilijk met het doelpunt van Meerhof. Dat was buitenspel."
Je kon het ontslag van Rumst-trainer Dirk Coppens haast voorspellen. Coppens sprak voor de derby tegen Walem over de match van de laatste kans. Rumst verloor met 0-3. Eén dag later stond de trainer-Coppens op straat, de speler-Coppens mag blijven. De nieuwe sportieve baas is Eddy Claes, geen onbekende voor de Rumstse voetbalclub. Hij startte succesvol met een 1-4 op Branst.

Derde D


Na de sterke wedstrijd van vorige week maandag liet Booischot afgelopen zondag een wanprestatie optekenen tegen Excelsior Vorst. Trainer Willy De Winter zoekt geen excuses om deze nederlaag te verbloemen. "Ik kan het niet meer volgen. Vorige week spelen we een uitstekende partij maar wat mijn spelers tegen Vorst op de mat brachten is werkelijk om te huilen."

Vierde B


De overigens sportieve regionale derby tussen Blaasveld en Pasbrug werd in de laatste minuuut ontsierd door een spijtig voorval. In een duel met een Pasbrug-verdediger liep Bert Van Ingelgem een beenbreuk op.
Na een 0-3 zege op Nekkerspoel, legt Heffen nu beslag op de tweede plaats. "We speelden wel een vrij matte wedstrijd", aldus oefenmeester Rudy De Smedt, die nog meegaf dat Van der Elst, tweemaal, en Schillemans ditmaal de doelpuntenmakers van dienst waren. Bij de thuisploeg werden Belhaj en Lech-hab uitgesloten.
Nadat Peulis op de derde speeldag de eerste nederlaag opliep op het terrein van Heffen, stelde Marc Grootjans orde op zaken. Nadien verloor geel-zwart geen enkele wedstrijd meer. Voor eigen volk tegen Reet werden zondag forfaitcijfers bereikt. Grootjans zelf gaf het voorbeeld met een fraai genomen vrijschop in de kruising.
SC Mechelen won thuis met de kleinste score van Heindonk. Van Aken scoorde het winnende doelpunt.
Met drie doelpunten van Nordin en één van Abbou veroverde VV Leest de drie punten op het terrein van Nielse.
Het doelpunt van Gaspard was voor Lippelo voldoende om op het terrein van Hingene de volle inzet te behalen.
In een spannende derby tussen St.Amands en Puurs, werden de punten broederlijk gedeeld. Van Reeth bezorgde de thuisploeg voor de rust voorsprong, maar na de koffie scoorde Bob De Hertogh tegen.

Vierde C


Leider Hooikt liep zondag tegen een weliswaar fel verzwakte tegenstrever probleemloos uit tot 0-5 en slikte door eigen nonchalance nog een tegendoelpunt. "Voor ons breken nu cruciale weken aan", aldus voorzitter Louis Van Deuren.
Hallaar won ook afgetekend maar Wiekevorst-voorzitter Miel De Wever vindt dat zijn ploeg zeker de eerste helft gelijke tred hield en zelfs eerst de beste kansen kreeg.
Kessel heeft zich inmiddels op de tweede plaats genesteld.

.

Nu in het nieuws