"Het behoud is bijna verzekerd"

EKEREN -

Met een droge 5-0 heeft Sint-Jan zondagmiddag het duel tegen Oxaco in zijn voordeel beslecht. Het was zonder discussie een verdiende overwinning maar met te hoge cijfers en na een matige pot voetbal. De bezoekers faalden vooral in de zone van de waarheid.

BR>

Match van de week Sint-Jan - Oxaco 5-0

Oxaco startte het best, voetbalde enkele halve kansen bijeen maar kreeg op het kwartier een koude douche toen de thuisspits met het hoofd scoorde na vrijschop. Na de herneming kwam er meer animo toen de gasten eerst een geweldige kans misten om op gelijke hoogte te komen maar kort daarop hun illusies mochten opbergen toen een voortreffelijk leidende ref Gernay terecht de bal op de stip legde na een duidelijke fout in de fatale zone. Even nog spartelden de groenhemden tegen maar toen het kort daarop 3-0 werd, was de partij uiteraard gespeeld.

Speler-coach Christian Schellekens van de thuisploeg kon er mee instemmen dat er niet bijster goed gevoetbald werd. "Maar het gros van de wedstrijden in hoogste afdeling is meestal niet echt opwindend. We hebben van de geboden kansen gretig gebruik gemaakt om afstand te nemen. Dat is belangrijk. Neen, aan de titel denken we niet, al voeren we momenteel de rangschikking aan. Wijzelf zijn daar nog het meest verrast over. De voorbereiding was allesbehalve florissant verlopen inzoverre dat we deze competitie hebben aangevat met het doel ons te handhaven. We hebben ervoor gekozen om een aantal jongeren in de eerste ploeg in te passen nadat in het tussenseizoen een aantal basisspelers vertrokken zijn. Nog een paar punten en we zijn zeker van het behoud. Al wat er daarna nog bijkomt is voor ons lekker meegenomen."

Coach Philippe Wenmaekers van de bezoekers moest ietwat gelaten vaststellen dat zijn ploeg zeker niet zo slecht speelde dan de eindcijfers doen vermoeden. "We hebben een aantal mooie kansen gehad maar de thuisdoelman liet zich niet verschalken. Zelf slikken we te gemakkelijk tegengoals en dan weet je dat elke wedstrijd moeilijk wordt. We weten dus waaraan we moeten werken. We zijn de druk stilaan gewend om tegen de degradatie te moeten vechten. Het zal dit jaar niet anders zijn maar toch heb ik er goede hoop op dat het ons ook dit jaar weer zal lukken."

Nu in het nieuws