Vremde scoort en juicht

KKVVA - Jeugdvoetbal

K.L.

BR>

VREMDE -

Klokkengelui, jubelgezang en trompetgeschal vorige week zaterdag in Vremde. De miniemen C waren er als allerlaatste ploeg in geslaagd de nul weg te vegen in de kolom van gemaakte doelpunten.

"Ik was er in de voorbije week toevallig achtergekomen dat buiten mijn ploegje alle ploegen in het verbond minstens één keer gescoord hadden", geeft trainer Peter Bosmans lachend toe. "Ik had er mijn jongens voor de wedstrijd dan ook op gewezen dat het dringend tijd werd daar iets aan te doen. En ja hoor, het is gelukt. Lange tijd zag het er nochtans allesbehalve rooskleurig uit. Noorse won overtuigend, maar niet nadat hun doelman zich ook eenmaal had moeten omdraaien.

Ondanks de nederlaag vierden mijn spelers die bevrijdende treffer alsof ze net de titel gewonnen hadden. Wat een enthousiasme! Ik heb hun wel gezegd dat er nu zo snel mogelijk nog een nul wegmoet want punten behaalden we al evenmin. Dat kan misschien volgende week al bij het voorlaatst geklasseerde Sint-Jozef. Die gastjes ervaren dat haast als een topper. Mooi zo, in het voetbal komt het er altijd op aan om constructief te blijven denken. Bovendien weet ik zeker dat we met dit ploegje nog meer punten gaan pakken. Het zijn allemaal eerstejaars en je ziet die jongens van week tot week verbeteren."