Haachtse wipt eerstenationaler

Print
Handbal
BR>HAACHT - De Haachtse handballers blijven dit seizoen de goede resultaten aaneenrijgen. Na een verdiende promotie volgde voor de Brabanders een snelle aanpassing aan het hogere niveau. Mede dankzij de aanpak van trainer Kris Moens, die in het tussenseizoen de Haachtse rangen kwam vervoegen, zit men ook in de Beker van België op het goede spoor.
Voor de zestiende finales kreeg Haachtse met Houthalen niet direct een hapklare brok voorgeschoteld, toch zette de blauwe garde ook in deze wedstrijd orde op zaken. De voorgift van drie doelpunten (omdat de Limburgers een reeks hoger spelen) bleek men aan het eindsignaal niet eens nodig te hebben. Met 23-18 cijfers overleefde Haachtse ook deze bekerronde.
"Tijdens de eerste tien minuten vlotte het niet zo goed en waren de zenuwen duidelijk te gespannen. Dit leidde tot vele balverliezen en het missen van de spreekwoordelijke eenvoudige 'open' doelkansen. In dit stadium van de wedstrijd mochten we andermaal stellen dat we verdedigend onze start niet gemist hebben. Er werd agressief en collectief goed gewerkt wat de tussenstand (9-4) na twintig minuten ook duidelijk aangeeft", merkt de Haachtse sportieve baas op.
"Na tien minuten zenuwhandbal en een goede score groeide het vertrouwen in eigen kunnen. Met beweeglijk handbal deden we een poging om de hoger geklasseerde bezoekers te overklassen. Zo konden we uitlopen tot een mooie 13-7 ruststand", vervolgt Moens.
Toch is het een weerkerend fenomeen aan het worden dat Haachtse de tegenstander telkens opnieuw in de wedstrijd laat komen. "Inderdaad, daar moet aan gewerkt worden", vervolgt Kris. "Gelukkig hield onze doelman Peter Lamers ons in onze mindere periode overeind. De laatste tien minuten gaf Houthalen de strijd op zodat wij ons toch kwalificeerden voor de achtste finales."

.

Nu in het nieuws