"We moeten negatieve spiraal vermijden"

Print
KV Mechelen
BR>MECHELEN - Gistervoormiddag stoomde Gunter Jacob zijn troepen klaar voor de verplaatsing naar Harelbeke. De advocaat uit Landen kon slechts dertien veldspelers plus twee doelmannen op het oefenveld begroeten. Onder toeziend oog van Jan Verlinden tekende zich het volgende basiselftal af: Willockx op doel; Emeran, Bal, Greven en Debusschere achterin; Peeters, Verhoeven, Vandenbroeck en Caluwé in het middenveld en Van Hout en Van Steenberghe vooraan. Kenny Verhoeven komt dus voor de eerste keer aan de aftrap. Camus (vanavond geel geschorst), Ribus, Diallo, Peytier en Elias (allen geblesseerd) bleven binnen voor verzorging. "Het was inderdaad puzzelen", aldus Jacob. "Zoveel afwezigen is dubbel spijtig, want tegen clubs als Harelbeke moeten we de punten behalen."
Toch kijkt KV nog niet meteen uit naar versterking. "We wachten af", stelt manager Ivan Buskens. "Ribus en Elias keren snel terug uit blessure. Natuurlijk, als er woensdag weer spelers uitvallen, gaan we over tot actie. Vergeet niet dat Emeran enkele weken schorsing aan zijn broek krijgt." Overigens, Joao Elias is wel degelijk geblesseerd en niet geschorst, zoals sommigen beweren. "Ik hoop tegen Geel of ten laatste Westerlo er opnieuw bij te lopen", vertelt de Angolese baltovenaar. "De knieblessure die ik in Aalst opliep, blijkt vervelender dan ik dacht. Verder voel ik me uitstekend bij Malinwa."
Wie door de vele afwezigen zeker aan de aftrap verschijnt, is Tom Caluwé. De spelmaker brak eind vorig seizoen door en versierde een transfer naar Willem II, maar haalde dit jaar zijn topniveau nog niet en verzeilde zelfs op de bank. "Ik liep al tegen enkele teleurstellingen aan", bekent de 21-jarige Londerzelenaar. "Ik weet dat ik veel beter kan dan wat ik tot nog toe liet zien, maar reserve zijn kwam hard aan. In Lokeren voelde ik dat de vorm stijgende was, maar ook nadien werd ik gepasseerd. Zo raak je natuurlijk nooit in je ritme. Maar ja, wat kan ik meer doen dan keihard trainen?"
"In Harelbeke ga ik mijn kans pakken. Op mijn favoriete positie van centrale middenvelder moet ik het elftal naar de zevende zege loodsen. Het is belangrijk dat we opnieuw aanknopen met een overwinning. Anders komt KV in een negatieve spriraal terecht en dat willen we absoluut vermijden."

.

Nu in het nieuws