"Iedereen is al bezig met de derby"

Print
RS Haasdonk
BR>HAASDONK - Red Star Haasdonk zette tegen Brakel opnieuw een fraaie prestatie neer en nadert leider Nieuwkerken tot op twee punten. "Brakel is voetballend één van de betere ploegen uit de reeks maar mist de kracht om een hoofdrol in deze competitie te spelen. Ook zondag verloren zij driekwart van de duels", evalueert Margino De Kerf.
"Nog twee weken scheiden ons van de grote derby tegen Nieuwkerken. Wie in Haasdonk of Nieuwkerken zegt dat het nog te vroeg is om daaraan te denken, 'zevert'. Uit onderlinge gesprekken blijkt duidelijk dat iedereen er al mee bezig is."
"Zoals de kaarten nu liggen wordt het niet alleen een geladen burenstrijd maar bovendien een derby met de leidersplaats als inzet. Wat dat laatste betreft, moeten we natuurlijk nog even het komende weekend afwachten. Nieuwkerken heeft een niet te onderschatten opdracht tegen Meulestede maar ook wij moeten nog voorbij Oosterzele zien te geraken. Op papier misschien een makkie, maar de praktijk zou wel eens anders kunnen zijn."
"Na enkele mindere weken, waarin ons voetbal een beetje aan frisheid inboette, loopt het opnieuw lekker. Het onfortuinlijke verlies tegen Terjoden en de puntendelingen tegen de betonnen muren van Oostakker en Destelbergen zijn reeds lang vergeten."
"Nu werpen we met vertrouwen een blik op de toekomst. Waarom ook niet? We mogen ambitie hebben. Laten we niet vergeten dat Haasdonk investeerde in tal van nieuwe spelers, die niet werden gekocht om ergens in de anonimiteit te voetballen."

.

Nu in het nieuws