"Ik dacht dat ze tegen ons tot meer in staat waren"

Print
Cathérine Claes had meer tegenstand verwacht van Melsele in derby
BR>KIELDRECHT - Zoals gevreesd heeft de volleybalderby tussen Asterix Kieldrecht en AVO Melsele voor weinig sportieve hoogtepunten gezorgd. Het klasseverschil tussen de neo-ereklasser en de bekerhouder was te groot. Toch vond Melsele-coach Walter Verreeck na afloop enkele positieve punten die hem optimistisch stellen voor de toekomst.
Volleybal
"Ik had er wel een beetje meer van verwacht. Drie keer 15 punten scoren is niet genoeg. We zijn onderuitgegaan onder de druk. Onze ploeg heeft te veel respect getoond voor de tegenstrever. Pas naar het einde van de wedstrijd kwamen we in ons normale doen. Dat merkte je in de derde set."
"Toen konden we Erica Eeckhaoudt wel goed aanspelen en zaten we meteen in de wedstrijd. Het is belangrijk dat we leren om ook in dit soort wedstrijden onze zenuwen te bedwingen en ons eigen spel te spelen. Ik verwacht dat we uit deze wedstrijd heel wat zaken zullen leren die we in de volgende toppers tegen Tongeren en Herentals in ons voordeel kunnen gebruiken", meende Verreeck.
AVO-aanvalster Erica Eeckhaoudt gaf ook toe dat haar ploeg te kort kwam. "Vooral in het rallypointsysteem is de receptie erg belangrijk. We kregen pas in de derde set een beetje vat op de opslagen. Daardoor kwamen de ballen ook sneller bij mij en dat is de enige manier om iets te kunnen uitrichten tegen Kieldrecht dat toch over veel meer lengte beschikt dan wij", aldus Eeckhaoudt.

Spanning


Bij Kieldrecht had Cathérine Claes heel wat meer van de derby verwacht. "Melsele had tegen Gent twee keer 24 punten kunnen scoren. Ik had dan ook gedacht dat ze tegen ons tot meer in staat waren. Nu was het toch wel erg snel gedaan. Voor mij is een derby pas een derby als er ook spanning is. Die was er vandaag helemaal niet", aldus Claes die in het midden zelf heel makkelijk tot scoren kwam.
"We hadden natuurlijk een enorm voordeel in lengte. Vooral het middenblok in Melsele was veelal onbestaande. Ook moet ik toegeven dat ikzelf met Pavlova als spelverdeelster beter tot mijn recht kom. De ballen komen meestal sneller en dat ligt me veel beter", besloot Cathérine Claes die de wedstrijd tegen Melsele wel als een uitstekende oefenwedstrijd beschouwde in het vooruitzicht van de supercup van volgend weekeinde tegen landskampioen Herentals.

.

Nu in het nieuws