"Geen goedkope excuses zoeken"

Print
Basketbal
BR>SINT-NIKLAAS - "Als ploeg zitten we in een dal omdat verschillende belangrijke pionnen momenteel onder hun niveau spelen", ontleedt een zwaar aangeslagen Kris De Pauw de derde opeenvolgende nederlaag.
"Het grootste probleem ondervinden we op de guard. Noch David De Prouw, noch Bert Staut, die na de zware voetblessure nog niet over al zijn mogelijkheden beschikt, kunnen de ploeg dragen. Ik probeerde het opnieuw met Dirk Vervaet. Het bracht weinig soelaas. Noch Sven Pottiez, die een goed competitiebegin kende, of het duo Esajas-Woliczko, konden de ploeg een meerwaarde geven."
"We probeerden inside te spelen. Dat lukte aanvankelijk. Er zat te weinig afwisseling in de plays. De forwards die vanop de flanken kansen kregen, namen te weinig verantwoordelijkheid. We lieten ons in de slotfase wegspelen door enkele bezoekende uitschieters. We speelden ronduit slecht tegen Braine. Het is te gemakkelijk om naar goedkope excuses te zoeken."
"We moeten als groep reageren en de neerwaartse trend zo vlug mogelijk ombuigen. Na het uitvallen van Bart Van Breedam boette de ploeg aan snelheid en ideeën in. Sinds zijn afwezigheid verloren we vier van de vijf wedstrijden: drie in competitie en één in de beker. Hij komt pas na Nieuwjaar terug. We hebben dringend nood aan een overwinning om het vertrouwen dat totaal zoek is, aan te zwengelen", benadrukt Kris De Pauw.

Kleurloos


De matige cijfers tegen Braine illustreren de zwakke speelwijze van Bell's, dat momenteel zijn status van kopploeg moet inruilen voor een kleurloze positie in de middenmoot. Een daling van één naar zes in de klassering is niet makkelijk te verteren en past niet binnen de ambitieuze aanpak.
Tegen Braine scoorde Bell's amper 22 korven uit 59 pogingen. Het haalde 16 punten uit 24 vrijworpen en scoorde zes driepunters. De individuele scoutingscijfers geven de zwakte van de aanval aan. De Prouw 1 op 3, Staut 0 op 2, Oelbrandt 4 op 9, Woliczko 3 op 10, Bayaert 6 op 13, Esajas 2 op 6, Verhulst 1 op 1, Pottiez 2 op 7, Vervaet 3 op 8.

.

Nu in het nieuws