"Dit was een beschamende nederlaag"

Basketbal

B.V.W.

BR>

ZELE -

De achtste speeldag was ronduit slecht voor het kwartet nationalers, dat het Wase basketbal moet promoten. Vier ploegen en evenveel nederlagen. Panters Baasrode kreeg in Gilly een 89-56 afstraffing aangesmeerd. Baasrode staat na acht matchen op een gedeelde voorlaatste plaats. Het zit dus niet op schema om buiten de degradatiezone te blijven.

Cois Vermeersch was kort en krachtig na het verlies. "Het was een beschamende nederlaag. Meerdere spelers speelden ondermaats. Er was nauwelijks sprake van enig weerwerk. Als er telkens een praatsessie moet worden gehouden om op een degelijk niveau te spelen, loopt er duidelijk iets mis."

In derde afdeling konden geen van de drie vertegenwoordigers winnen. Bell's is de voorbije periode uit de kop van het klassement getuimeld. Coach Kris De Pauw haalt momenteel zijn gelijk. "We hebben een goede ploeg maar geen kampioenenploeg."

Basics Melsele deelt met Erpe Mere de laatste plaats. Een weinig riante positie, die de komende weken snel moet verbeteren om bij de terugronde geen potentiële daler te zijn.

Scheldejeugd staat met zijn twee overwinningen in de kelder van het klassement. Het kwam in de thuismatchen tegen Denderleeuw en De Pinte dichtbij winst. De ploeg kan meer. Tegen De Pinte recupereerde coach Van Wauwe zijn spelmaker Van Britsom. Wim miste nog competitieritme. De ploeg krijgt echter een nieuwe opdoffer: Steven Smet heeft opnieuw pijn aan zijn knie. Een tweede operatie behoort tot de mogelijkheden. Trainen is er momenteel niet bij voor de Scheldejeugd-forward. Hij probeert de ploeg te helpen door zich voor de wedstrijden beschikbaar te houden.

Zaterdag staat een moeilijke verplaatsing naar Aartselaar op het programma. De klapper van het weekend is de zondagnamiddagwedstrijd tussen Basics Melsele en Bell's Sint-Niklaas, of speler Bert Staut tegenover zijn vader, coach Paul Staut.

Nu in het nieuws