Driemaal goud voor Marijke Dhondt

Print
Badminton
BR>ERPE-MERE - Het voorbije weekend bleek de opkomst voor de provinciale kampioenschappen het grootste in onze provincie. In Erpe-Mere konden de organisatoren niet alleen pronken met de kwantiteit maar ook kwalitatief zit de Oost-Vlaamse gouw in de lift.
Door de afwezigheid van Thierry De Decker (ziek) werden de individuele A-kampioenschappen in poulevorm afgewerkt. Dat bleek een kolfje naar de hand van Steven Verbruggen. De Lokerenaar won alle wedstrijden en mag meteen de provinciale titel op zijn palmares schrijven. Bij de vrouwen ging deze eer naar de 21-jarige Liv Van Delsen. Zij versloeg zowel Gaetane Snoeck als Ann Holvoet (beiden uit Lokeren).
Meest opvallende verschijning in deze hoogstaande kampioenschappen was ongetwijfeld Marijke Dhondt. De zeventienjarige rijzende ster uit Sint-Niklaas (De Mintons) is aan een sterk seizoen bezig.
"Ik ben nu al gedurende twee seizoenen B1 maar hoop nog deze winter voldoende punten te verzamelen om een A-klassement te bemachtigen", stelt de meervoudige kampioene. De studente Latijn-Wetenschappen aan de Heilige Familie in Sint-Niklaas eigende zich zowel de individuele titel, de dubbel-vrouwen (met Mireille Beck) als de dubbel-gemengd met gelegenheidspartner Davy Verdoorent toe.
"De voorbije maanden speelde ik alleen competitiewedstrijden en liet de tornooien bewust links liggen. Mede daardoor blijf ik op mijn huidig klassement hangen. Na Nieuwjaar hoop ik evenwel nog enkele tornooien te kunnen meepikken zodat ik komend seizoen de universitaire studies als A-speelster kan aanvatten. Of studeren en badminton te combineren is, zal de toekomst uitwijzen. Momenteel train ik zowat dagelijks anderhalf uur. Voor de provinciale titel was dat alleszins ruim voldoende."
Bij de A's gingen de dubbeltitels naar Nico Walschap en Peter Hermans die Frederik Schroyens en Kristof De Caigny in drie zware sets versloegen (11-15, 15-13, 15-11). Gemengd dubbel was een kolfje naar de hand van Joris Van Kerckhove en Gaëtane Snoeck die in een poulecompetitie vlot de maat namen van de Lokerse clubmaatjes Frederik Schroyens - Ann Holvoet en Kristof De Caigny - Liesbeth De Bock.

.

Nu in het nieuws