Kurt Van Landeghem vier jaar later

Veldrijden

BR>

STEKENE -

Kurt Van Landeghem trekt de uitstekende conditie van het voorbije wegseizoen nu ook door in het veld. Na enkele ereplaatsen was hij vorige zondag op het Bosdorp in Stekene zelfs goed voor de overwinning. "In januari 1995 won ik ook al een veldrit in Zelzate. Daar was de omloop toen keihard bevroren en was het eigenlijk bijna een wegwedstrijd."

"Hier was het natuurlijk anders. Ik voelde me erg goed maar heb toch moeten knokken tot het einde om het te halen. Pascal Van Riet was misschien even sterk maar hij heeft een ronde moeten recupereren na zijn valpartij. Daarvan kon ik gebruik maken om een kloof te slaan die hij in de finale niet meer helemaal dicht kreeg."

Van Landeghem is niet van plan om een heel veldritseizoen af te werken. Deze week rijdt hij nog de wedstrijd in Zaffelare en hij kreeg ook een contract voor de cross in Asper. Nadien gaat de riem er terug een tijd af. Na nieuwjaar mogen we hem dan opnieuw, in de kleuren van zijn nieuwe werkgever Tönissteiner, in het veld verwachten. Onder andere het nationaal kampioenschap op de Blaarmeersen in Gent staat op het programma.

Ook Tim Vercauteren reed zich in de kijker in Stekene. Na een halve ronde, bij het ingaan van het veld, leed Vercauteren kettingbreuk. Een woeste Vercauteren trapte zijn fiets haast naar de verdoemenis, een gebaar dat door de wielerliefhebbers in de buurt op enig wenkbrauwengefrons werd onthaald.

Bij de jeugd bewees Bart Van Damme dat hij als eerstejaarsjunior zeker heel wat in zijn mars heeft. Ploegmakker Nicky David was er in Stekene niet bij. De Kruibekenaar is na een hele reeks sterke prestaties opgenomen in de nationale selectie van bondscoach De Bie en vertoefde met de nationale ploeg vorige zondag in Zwitserland.

Nu in het nieuws