"De cijfers zijn overdreven"

Print
Tweede C
BR>KEMZEKE - Bij Stekene mocht men halfweg de derby niet klagen over de 1-1 tussenstand. De eerste helft nam Kemzeke immers voor zijn rekening maar vergat het te scoren. Na de rust nam Stekene het initiatief en moest Kemzeke-doelman Geert De Maeyer (ex-Stekene) zich nog vier keer omdraaien.
"De cijfers zijn overdreven", vindt De Maeyer. "Uit vijf, hooguit zes kansen puurt Stekene vier doelpunten. Daarin schuilt het verschil tussen beide ploegen. Stekene heeft ondanks het vertrek van Wuytack nog altijd voldoende spelers die een goaltje kunnen meepikken."
"Wij zijn aan een degelijk seizoen bezig en mogen misschien wel op de topvijf hopen, maar hoger moeten we zeker niet mikken. Voetjes op de grond houden en zorgen dat we komende week tegen Sint-Gillis-Waas opnieuw geen zware cijfers incasseren, is de boodschap", aldus De Maeyer.
Overbuurman Franky De Pelsmaeker, vorig seizoen nog onder de lat in Kemzeke zag het ook zo. "In de eerste helft heeft Kemzeke het spel gemaakt maar echt veel dreiging ging daar niet van uit", vindt De Pelsmaeker. "Kemzeke heeft geen slechte ploeg maar faalt in de zone van de waarheid. Daar zit nu net het verschil met ons. Met Steve De Maesschalck hebben wij iemand in huis die zowel werkt als afwerkt. Hij weet zich bovendien gesteund door mannen zoals Lambrecht en Nelis, twee stevige middenvelders die in staat zijn om de lijnen uit te zetten."

Druk


"Hopelijk kunnen zij dat ook komend weekend tegen Robur. Nu zij Racing Wetteren versloegen, en wij daardoor op kop komen, mogen we hen zeker niet meer onderschatten. Willen we onze ambities - een plaats in de topdrie - hard maken, mogen we tegen hen geen steek laten vallen."
"Toch vind ik dat wij ons niet druk moeten maken. Voor het seizoen bleek iedereen tevreden met de topvijf. Ook al staan wij momenteel op kop, toch blijft de druk bij Wetteren en Sint-Gillis-Waas liggen. Zij versterkten om de titel te pakken, wij niet."

.

Nu in het nieuws