Kruibeekse jeugd wint opnieuw

Print
Worstelen
BR>KRUIBEKE - Op de tweede speeldag in de Nederlandse competitie, die zondag in Kruibeke werd afgewerkt, heeft WIK Kruibeke getoond dat de Wase worstelaars zich kunnen meten met de besten uit de Lage Landen.
Coach David Cappaert leidde zijn elf jongens naar een duidelijke overwinning na de wedstrijden tegen Olympia Utrecht, Achilles Arnhem, Hercules Deventer en KDO Den Haag, die zondag allen te gast waren.
De kleinste van de groep, Kevin De Block, liet zich al in zijn eerste officiële kamp positief opmerken door een jongen van Arnhem onmiddellijk op de rug te leggen. Kevin De Block bewees ook nadien dat WIK met hem een nieuw talent in huis heeft.
De meest imponerende partij leverde Kelvin Nielandt (63 kg). De Kruibekenaar stond tegen een Utrechtse krachtpatser na de officiële tijd met 1-0 voor. Een te krappe voorsprong die tot verlengingen leidde. Uiteindelijk bereikte de Kruibekenaar de vereiste drie punten na ruim zes minuten topworstelen.
De categorie tot 28 kg eindigde op een finale tussen Yannick Spaenhoven en Vincent Welter, beiden van Kruibeke. Het bleef lange tijd 0-0 maar uiteindelijk beslechtte de meer ervaren Welter het pleit in zijn voordeel.
Yorn De Prins (35 kg) stond amper een halve minuut op de mat om tweemaal te winnen. In de eerste partij ging Madelon - een meisje uit Den Haag - al na twintig seconden onderuit, en in de tweede partij hield zijn tegenstander uit Arnhem het zelfs zolang niet uit.
Een zesde gouden plak was weggelegd voor Geoffrey Olivier (58 kg). De Kruibekenaar leek de partij vlot naar zijn hand te kunnen zetten maar moest toch tot vijf seconden voor het einde van de eerste ronde wachten vooraleer zijn opponent op de schouders te leggen.
Nog Kruibeke-winst noteerden we voor Anthony Andrieux die in zijn eerste wedstrijd al na vijftig seconden het maximum van de punten had en de tweede op minder dan een minuut met vloering won. Naast deze gouden medailles was er nog eremetaal voor Joffery De Prins, Jordy Nielandt (beiden brons) en Andy Van Landeghem die zilver pakte.
In de einduitslag telde Kruibeke, dat 44 punten realiseerde, 5 wedstrijdpunten meer dan Utrecht en zelfs 28 meer dan Den Haag. Arnhem (15) en Deventer (8) volgden verderop.

.

Nu in het nieuws