"Beste ploeg heeft gewonnen"

Nieuwkerken-trainer Ronny Martens geeft toe dat Opstal zege verdiende

Kris Cornelis

BR>

BUGGENHOUT -

FC Nieuwkerken krijgt niet zomaar een vrijgeleide naar de titel. Eendracht Opstal heeft er met een nipte maar verdiende overwinning in de topper tegen de Waaslanders voor gezorgd dat de spanning in de competitie blijft. De beslissende strafschop in de slotminuten zorgde bij de bezoekers wel voor enige wrevel.

E. Opstal - FC Nieuwkerken

Met nog twee minuten te gaan neemt Van Landuyt het Nieuwkerkse doel nog eens vanop afstand onder vuur. De bal komt tegen de hand van Tom De Wolf. Heel Opstal schreeuwt om een strafschop, de bezoekers wuiven dit weg met 'aangeschoten bal'. Een kordaat leidende Arijs wijst naar de stip. Van Landuyt laat de kans niet liggen. Het feestgekke Opstal gaat uit de bol.

Terwijl enkele gefrustreerde supporters met de vuisten spreken en spelers met deuren gooien, geeft trainer Martens tekst en uitleg. "We speelden een sterke partij tegen een gretig Opstal", begint de trainer. "Ik ontken niet dat de beste ploeg won. Opstal kwam als ploeg stevig uit de verf en creëerde het meeste doelgevaar."

"In die omstandigheden waren wij enorm tevreden geweest met een punt. Dat hadden we tot twee minuten voor affluiten ook in handen, maar dan moest scheidsrechter Arijs plots een oude rekening vereffenen. De manier waarop we nog de boot ingaan heeft niks met voetbal te maken."

Terwijl de Waaslanders hun ontgoocheling verwoorden, maakt de thuisploeg van de cooling-down een feestje. "Dit was nog eens het collectief waarvoor we vorig jaar zo geroemd werden", zegt Michael Van Keymeulen. "Strakke opdrachten kregen we nochtans niet mee van de trainer. Enkel Verhulst en Van Beveren kregen de taak om respectievelijk Mokio en Osaze aan banden te leggen. Die jongens deden dat gewoon schitterend."

Niet altijd loepzuiver

"Hierdoor hadden we Nieuwkerken goed in de greep. Elke aanval begon stereotiep bij Van Rumst die met een lange bal onvermijdelijk één van de spitsen zocht. Die werden vakkundig uit de wedstrijd gehouden door onze mandekkers. Wij gingen uit van onze eigen sterkte. Onze flankspelers sloten dicht aan bij de aanvallende driehoek Schelkens - Van Moerzeke - Van Landuyt. Al bij al kregen wij de beste kansen, hoewel ze misschien niet altijd loepzuiver waren."

"Door deze winst staan we waar we horen. We moeten nu de lijn doortrekken en de ambitie proberen waar te maken om minstens even goed te doen als vorig jaar. De ommekeer kwam er in de verloren wedstrijd tegen Aalst. We moeten nu niet gaan denken dat we er al zijn. Ook in de zogenaamde gemakkelijkere opdrachten zal de volste inzet vereist zijn."

Nu in het nieuws