"Onze eerste zege zat er al langer in"

Print
Derde F
BR>SINAAI - "Onze eerste overwinning zat er al langer in. Telkens we tegen goed voetballende ploegen spelen, komen we beter uit de verf." Luc De Meester, trainer van Sinaai, heeft met zijn ploeg eindelijk de eerste driepunter vast door een 0-2 zege op het veld van Rupelmonde.
Zijn collega Rudy Gyselinck moest erkennen dat Sinaai de zege zeker niet had gestolen. "Ze speelden gezond aggressief in de eerste helft en wij vonden daar geen antwoord op. In de tweede helft kwamen we beter uit de verf, maar liepen tegen twee counters aan."
"De manier waarop we wonnen, doet deugd", beaamt Luc De Meester. "We speelden een fantastische eerste helft, maar zoals altijd vormde scoren ons probleem." Sinaai steekt met amper zes doelpunten inderdaad schril af tegen de andere vijftien ploegen in de reeks. "Vorig jaar hadden we met Navarro een uitstekende spits. We vingen zijn vertrek op door Yuruk aan te trekken, maar die verloren we al snel door een blessure."
Toch kon Sinaai in de tweede helft, waarin vooral Rupelmonde het spel bepaalde, twee keer scoren. "De thuisploeg had de wind in de rug, dus ik drukte er bij de rust op vooral de organisatie te bewaren en de nul op het bord te proberen houden."
Het piepjonge elftal deed zelfs beter. "Door blessures van enkele routiniers waren zondag twaalf kernspelers jonger dan twintig. De trainer van Rupelmonde dacht dat hij met een junioresploeg te doen had toen we uit de kleedkamers kwamen. Sinaai werkt met eigen mensen en ik heb het liever zo. Het is een hecht blok", aldus De Meester.

Ademruimte


Een andere knappe prestatie kwam er van Meerdonk, dat met 2-0 de maat nam van een bleek Vrasene. White Star krijgt door die overwinning opnieuw wat meer ademruimte. "Het moest deze wedstrijd gebeuren. We waren al een tijd degelijk bezig, ook tegen Oostakker werden we nooit echt weggespeeld", weet trainer Erik Smet.
"Van bij het begin hadden we de partij onder controle. Na de openingstreffer kregen we nog een vijftal open kansen. Vrasene kwam pas enigszins in de wedstrijd na het inbrengen van Bordui twintig minuten voor tijd, maar we kwamen niet in problemen. Alleen in de slotminuut was er een goede redding nodig van onze doelman."

.

Nu in het nieuws