"Verrebroek en Baasrode staan echt op hun plaats"

Print
Vierde D
BR>BAASRODE - Als een topper op de affiche staat, blijven de toeschouwers door de grote belangen veelal op hun honger zitten. Het treffen tussen runner-up Baasrode en leider Verrebroek loste wel de verwachtingen in. De voetballiefhebbers zagen een wedstrijd om duimen en vingers af te likken.
"Vooral onze eerste helft was subliem", analyseert Baasrode-trainer Eddy De Vroe. "Verrebroek was toen alleen op verdedigingen aangewezen. De tegentreffer net voor rust betekende voor ons een koude douche. Met verse moed vochten we in de tweede helft tot tweemaal toe terug. Zelfs daarna bleven we er voor gaan. Toch kan ik vrede nemen met het gelijkspel."
Ook bij Verrebroek konden ze zich neerleggen bij de puntendeling. "Als we objectief zijn, moeten we toegeven dat de puntendeling terecht is", zegt Jeroen De Jockheere, die voor het eerste doelpunt zorgde. "Toch zit ik een beetje met een naar gevoel. Zo was die tweede gelijkmaker een misverstand dat zeker kon worden vermeden. Daarnaast was er een strafschopfout waarbij de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde."
"Let op, ik wil niets afdoen aan de prestatie van Baasrode. De gastheren lieten een uitstekende indruk. Hun sterk middenveld zorgde voor een enorme balrecuperatie, maar werd in de opbouw veelal overgeslagen om rechtstreeks de krachtige spitsen te zoeken. De thuisploeg dwong zeker meer balbezit af, wij waren dan weer dodelijk efficiënt. Beide ploegen zullen wel meedingen naar promotie."
En ook in het titeldebat zullen beiden, samen met Heikant dat door winst in Wachtebeke twee puntjes dichter sloop, wel hun woordje meespreken. "Wij hebben zelf nooit het woord titelkandidaat in de mond genomen. Onze plaats in derde provinciale heroveren is het grote doel. Daarvoor zijn we goed op weg. Vergeet niet dat we nog geen enkele keer in het verliezende kamp stonden. Wij staan aan de kop van de rangschikking zeker op onze plaats, Baasrode trouwens ook."

.

Nu in het nieuws