"Laat ons de nadruk leggen op wat goed was"

Print
E. Zele
BR>ZELE - Eendracht Meldert heeft onder speler-trainer Nico Broeckaert het juiste spoor gevonden. Ook Zele kon de trein op kruissnelheid niet stoppen (2-3). Verrassend is dat geenszins, want de rood-zwart-witten kruipen door de competitie. Tegen Meldert gaven de jongens van trainer Raymond Murphy wel een goede verrichting weg, maar dat was onvoldoende om iets te oogsten. Na tien wedstrijden blijft Zele op zeven punten staan.
"Over wat de jongens zondag lieten zien, kan ik niet ontevreden zijn", zegt de Zeelse trainer. "Het was in niets te vergelijken met het gekrassel op Petegem. Jammer genoeg bracht het ons opnieuw geen punten op. Enkele persoonlijke fouten kwamen ons duur te staan. Meldert profiteerde optimaal, terwijl we zelf uit een aantal mogelijkheden meer konden halen. Daar blijft het schoentje toch wringen."
Murphy wil het vooral van de positieve kant bekijken. "Laat ons de nadruk leggen op wat goed was, zonder de fouten te negeren. Hoewel de resultaten nog uitblijven, krijgt de groep stilaan iets meer vertrouwen. Kijk maar naar Cornelis die stilaan zijn neus voor doelpunten heeft teruggevonden. We moeten dus als ploeg naarstig blijven verderwerken. Eens moet het tij keren."
Komende zondag staat Zele voor zowat de belangrijkste opdracht van het seizoen. Bij verlies zou de kloof met de middenmoot wel eens te groot kunnen worden. "De groep beseft dat het zondag moet gebeuren. Tegen Meldert hebben we getoond ons voetbaltechnisch met de betere ploegen van de reeks te kunnen meten. Nu moeten we dat maar eens laten zien tegen rechtstreekse concurrenten. Als we het niveau van zondag kunnen halen en de schoonheidsfoutjes achterwege blijven, zie ik winst wegglegd voor ons."

.

Nu in het nieuws