"Bevrijd van keurslijf"

Print
Remco Torken neemt nieuwe start onder trainer Emilio Fereira
BR>BEVEREN - "Die man is niet achterlijk, hoor," reageert Remco Torken fel. Hij heeft een hoge pet op van Emilio Fereira, zijn nieuwe trainer. "Onder hem waait een nieuwe wind. We zijn bevrijd van het keurslijf, we mogen weer voetballen. Iedereen staat 20 minuten voor de training begint al op het veld. En we beginnen met een rondootje. Lekker de bal rondspelen. Onder de vorige trainer was het van in het begin lopen geblazen."
SK Beveren
Het zal nooit meer goedkomen tussen Remco Torken en Stani Gzil. Maar de Hagenees kijkt liever niet achteruit. Hij is bezig met de toekomst en die ziet hij niet somber in. "Beveren heeft zeker materiaal genoeg om zich te handhaven in eerste. We beschikken over een goede mix van jeugd en ervaring. Die eerste overwinning kan niet lang meer uitblijven. Waarom zouden we woensdag de volle pot niet pakken in Lommel?"
Iets sneller terug uit China dan verwacht, wil hij zijn loopbaan een nieuw elan geven. "Ik ben nog maar 27, misschien ben ik wel een laatbloeier." Remco in China. Het werd een onvergetelijk verhaal. "Een meevaller, zowel op menselijk als op sportief vlak."
"Ik prijs me gelukkig dat ik in Peking voetbalde en niet in een kleine provinciestad. Daar is de armoede nog veel schrijnender, de hygiëne heel bedenkelijk. Maar Peking valt best mee, al slapen veel armen onder een karton op straat. Natuurlijk voel je je dan schuldig als je er goed verdient, maar die mensen zelf deden er alles aan om ons op ons gemak te stellen."
Torken ging in Peking zelfs eten in een Belgisch restaurant. "Je kan er westers eten. Ook in de Chinese restaurants kan je varkensvlees en kip bestellen. Plus de plaatselijke specialiteiten, natuurlijk. Kat, hond, aap, schildpaddenhuid, zelfs visogensoep..."

Lood


Toen de Chinese club drie Zuid-Amerikanen aantrok, werd in onderling overleg het contract verbroken. In Beveren tekende hij een overeenkomst van een maand tot 1 december. Dan gaat zijn oorspronkelijk contract weer in, dat afloopt aan het eind van dit seizoen.
"Dan zou ik het liefst opnieuw in Nederland voetballen. Het wordt stilaan tijd om aan de toekomst te denken. Maar eerst wil ik nog een leuk seizoen doormaken met Beveren. Deze spelersgroep blaakt weer van enthousiasme. Niemand staat nog met lood in de schoenen op het veld. Deze trainer is een topper. Hij heeft stage gelopen bij Ajax en Barcelona, was assistent van Beenhakker in Mexico. Je voelt meteen dat hij veel van het spelletje afweet en hij kan de boodschap op een eenvoudige manier overbrengen. We spelen trouwens weer 4-4-2, met veel pressie op het middenveld. We gaan weer uit van onze eigen kwaliteiten."
De naam Lommel doet bij Remco Torken nog een belletje rinkelen. "Ik ga er voor de match zeker even gedag zeggen tegen de materiaalmeester. Die man met die zwarte snor. Joske, ja. Heel vriendelijke vent, ik ken hem nog van toen ik er vier jaar geleden ging testen. Ik speelde enkele keren mee, scoorde ook, maar ik bleek niet goed genoeg. Ben ik maar naar Lokeren vertrokken. Is de hulptrainer met de krullen er nog? Henri Vanceulen, juist. Hem ken ik ook nog, maar van de spelers van toen lopen er niet veel meer rond. Het wordt een duel op het scherp van de snee. Want ook in Lommel zullen ze wel beseffen dat het hoogtijd is om punten te pakken."

.

Nu in het nieuws