"Het wordt de hoogste tijd dat we thuis eens winnen"

Print
SC Lokeren
BR>LOKEREN - De vierde treffer van Chris Janssens zaterdagavond in Genk leverde Sporting slechts één punt op. Een eervol resultaat, want het is niet voor iedereen weggelegd om op het veld van de regerende landskampioen een gelijkspel te behalen.
"Dit resultaat is goed voor het vertrouwen", aldus de Kempenaar. "Maar met één winstpunt maken we maar weinig vooruitgang in de klassering. Tegen Standard moeten we voluit voor de drie punten gaan, want het wordt de hoogste tijd om onze eerste thuiszege te behalen. Onze bekerzege tegen Club Brugge buiten beschouwing gelaten zijn onze resultaten buitenshuis veel beter dan die voor eigen publiek."
"Sinds het 1-0 verlies op Aalst op de zesde speeldag bleven we op verplaatsing ongeslagen. We gingen winnen op Harelbeke en speelden gelijk bij Westerlo en nu bij Genk. Heel wat minder zijn onze uitslagen op Daknam. Onze drie laatste thuiswedstrijden, tegen Anderlecht, Mechelen en Gent, werden evenveel nederlagen. Wij moeten er dus dringend voor zorgen dat het tij keert."
"Ik heb er goede moed op dat dat tegen Standard gaat gebeuren. Wij komen niet alleen moreel gesterkt uit het duel tegen Genk, maar ik vind dat wij daar ook behoorlijk gevoetbald hebben. Vooral in de eerste helft, waarin we de tegenstander op zijn eigen helft konden vastzetten. Na de rust konden we te weinig gebruik maken van de ruimte."
"Natuurlijk wordt het tegen Standard geen gemakkelijke karwei. De Rouches zullen in de eerste plaats aan verdedigen denken en loeren op een counter. Met Pierre, Dias (tegen zijn ex-club, nvdr) en andere M'Penza's beschikken zij hiervoor over de geschikte pionnen. Maar dat mag ons geen schrik inboezemen. Wij moeten uitgaan van onze eigen mogelijkheden. Ik zou met Lokeren tegen de winterstop graag wat verder van die onderste regionen geklasseerd staan. Dat kan alleen door nog een paar keer de drie punten te pakken."

.

Nu in het nieuws