"Ik heb het hier reuze naar mijn zin"

Print
Bas de Voogd hoopt na vele omzwervingen in Antwerpen te kunnen blijven
BR>ANTWERPEN - Het royaal met roem overladen Limoges (vier Europese titels) meldt zich vanavond in de Arenahal voor de boeiendste affiche van de Antwerpse Koraccup-campagne. "Dan is het toch mooi dat we in de heenwedstrijd zo'n club waardig partij konden bieden", spreekt Bas de Voogd, Racings Nederlandse center van 2m13.
Basketbal
Vanavond RB Antwerpen - Limoges

"De uitwedstrijden in Fuenlabrada en Limoges waren twee keer hetzelfde verhaal", meent De Voogd. "Goed meedoen, controleren zelfs, maar in de laatste vijf minuten kapseizen. Kleine dingen telkens slechts, maar voldoende om ons het hoofd te doen verliezen. In de thuismatch tegen Fuenlabrada lieten we zien wat we konden. Limoges is een topper in Frankrijk, Fuenlabrada een middenmoter in de sterke Spaanse competitie: het zegt veel dat wij onze voet naast hen kunnen zetten."
"Ook andere Belgische clubs doen Europees goed mee. Nederland kan daar niet aan tippen. Europees zakken de Hollandse clubs door het ijs. Het verschijnsel Amerikanen-met-een-Europees-paspoort zoals John Jerome is daar onbekend. Het basketbal in mijn vaderland huppelt achterop. Dat Nederlanders toch het langste volk ter wereld zijn? Die opmerking hoor ik vaak. Bij de jeugd is basketbal gigantisch populair. Clubs kunnen de toevloed van jongeren niet aan. Het is bij de volwassenen dat het misloopt. Sponsors en publiek blijven uit. Alle talent wijkt uit naar het buitenland. Geen vijf internationals spelen in Nederland. En dan zwijg ik nog over NBA'er Rik Smits, die vermoedelijk nog niet voor de nationale ploeg speelde."
Bas de Voogd, met zijn 2m13 de grootste Racing-speler, woont met (Amerikaanse) vrouw en kind in Merksem.
"En er is er nog eentje onderweg. 12 november: spannend, ja. Ik hoop eindelijk eens wat langer op eenzelfde plaats te blijven. Ik ben geboren in de buurt van Amsterdam, heb drie jaar in Den Helder bij een pleeggezin gewoond, nadien vier jaar in Amerika, dan een jaartje in het Duitse Ulm gespeeld, nadien een seizoen bij Gent. En nu bij Antwerpen waar ik het hier reuze naar mijn zin heb."

Antwerpen kan zich vanavond kwalificeren


RB Antwerpen kan vanavond al de kwalificatie binnenhalen. Als Racing wint van Limoges en Fuenlabrada verliest tegen Ovarense, is het zover. Anders beslist de slotkamp, volgende week bij de Portugezen.

Stand:


1. Limoges 4 4 0 327 288 8
2. Antwerpen 4 2 2 290 267 6
. Fuenlabrada 4 2 2 279 274 6
4. Ovarense 4 0 4 263 330 4

Programma


Vanavond


RB Antwerpen - Limoges
Fuenlabrada - Ovarense

Woensdag 17/11


Limoges - Fuenlabrada
Ovarense - RB Antwerpen

.

Nu in het nieuws