"Ik krijg alleen maar klappen"

Print
Coen Burg speelt ondanks slecht spel van Lierse en uitvallen van Zdebel ook niet tegen Geel
BR>LIER - Lierse miste zaterdag in Beveren, mede door het uitvallen van spelmaker Thomas Zdebel, lijn en rust in de ploeg. "Misschien kan Coen Burg daar woensdag tegen Geel voor zorgen", zei voorzitter Freddy Van Laer. De tijd van Burg, een voetbalarchitect pur sang, leek eindelijk aangebroken. Walter Meeuws, de trainer van Lierse, besliste anders. Burg is vanavond niet eens bij de zestien. "De zoveelste ontgoocheling", zucht Burg.
Geel - Lierse
Woensdag 20u

Dertien staat er vanavond op de speeldagenteller van eerste nationale. Lierse boerde de voorbije maanden niet slecht, de tweede plaats in het klassement is SK's deel. Alleen Coen Burg beleefde weinig plezier aan de feestjes die de jongens van het Lisp bouwden. 72 minuten stond hij op het veld: vier als invaller in de openingsmatch tegen Germinal Beerschot, 68 op de zesde speeldag als starter tegen zijn vroegere club Westerlo. Burg had zich zijn overstap naar Lierse helemaal anders voorgesteld.
"Ik voel me overbodig."
Coen Burg
"72 minuten in twaalf wedstrijden, als ik zo doorga speel ik op mijn veertigste nog." Burg (31) klinkt cynisch, lacht wel om zijn grap, maar heeft vooral een slecht gevoel. "Tot op heden kreeg ik in Lier alleen maar klappen. Ik rolde van de ene ontgoocheling in de andere. Ik vind Lierse een fantastische club, voel me goed in de groep, maar het belangrijkste ontbreekt. Ik speel niet. Ook niet tegen Geel. De trainer vindt dat ik, na mijn blessure, nog niet klaar ben voor het grote werk. Maandag vertelde hij me dat al. Dinsdag hoopte ik nog even bij de zestien te zijn. Ook dat was me niet gegund. Ik moet me bewijzen op training en tijdens de wedstrijden van de invallers. Daar heb ik het moeilijk mee, gewoon omdat ik me maar écht kan tonen in een match op het hoogste niveau met inzet. Op dit moment ben ik nummer tweeëntwintig of zoiets van de kern. Ja, ik voel me overbodig. Terwijl ik bij Westerlo bepalend was. Mijn stem werd gehoord. In Lier ben ik één iemand van de kern. Dat mag geen probleem zijn, maar ik moet me er wel aan aanpassen."
Burg wikt zijn woorden, wil absoluut niemand tegen de schenen trappen.
"Zdebel speelde de voorbije maanden ijzersterk. Ik heb geen moeite dat toe te geven. Twee maanden geleden moest ik uit een dip klimmen. Mijn vertrouwen was helemaal weg, ook op training raakte ik geen knikker. Ik was het overigens niet gewend heel scherp te trainen. Dat is het verschil tussen Lierse en Westerlo: in Lier wordt meer gebikkeld en ligt de snelheid van uitvoering hoger.
Soit, toen ik maandag hoorde dat Zdebel was uitgevallen, dacht ik: nu is het mijn beurt, die kans moet ik pakken. De jongens zeiden: Vet je benen maar in. Overtuigd dat ze waren dat ik zou spelen. De trainer oordeelde anders. Of ik daar met hem over discussieerde? Neen, dat heeft geen zin. De trainer is de baas. Het is net als na een fluitsignaal van de scheidsrechter. Mekkeren tegen de scheids verandert niets aan de genomen beslissing."
"Nu weglopen zou de makkelijkste oplossing zijn."
Coen Burg
Burg geeft het toe: hij dacht al over een vertrek bij Lierse na.
"Ik vind mezelf niet mislukt bij Lierse. Dat kan niet omdat ik tot op heden, mede door een blessure, geen kans kreeg. Het enige wat me op de been houdt, is hoop. Hoop op een speelkans, hoop op die ene goede match die een keerpunt kan zijn. Op de momenten dat ik niet speelde, stelde ik me vragen, twijfelde ik over mijn kwaliteiten als voetballer, vroeg ik me af of ik uberhaupt nog kon voetballen. Toen dacht ik even na over een eventueel vertrek. Op zoek gaan naar een andere werkgever was er niet bij. Ik tekende een contract voor drie jaar, Lierse zag wat in me, ik moet proberen te brengen wat van mij wordt verwacht. Nu weglopen zou de makkelijkste oplossing zijn. Ik wist dat de concurrentie bij een topclub groot is. Daar kan ik mee leven. Maar net als alle andere spelers heb ik vertrouwen en speelkansen nodig. Daar wacht ik op. Of ik dat nog lang kan volhouden? Weet ik niet. Ik kan wel roepen dat dit niet tot het einde van het seizoen mag duren, maar ik heb dat niet zelf in de hand. Hopen, geloven, werken, knokken: dat moet ik doen."

.

Nu in het nieuws