"Vijftien jaar geleden waren er meer knappe koppen in de Profliga dan nu"

HERENTALS -

"De Profliga?" Louis De Vries zucht diep als het onderwerp ter sprake komt. "Onlangs ben ik er nog eens tweemaal naartoe geweest. Dat was vijftien jaar geleden voor mij. En eerlijk: toen waren er meer knappe koppen in de Liga dan nu. Er is gewoon een manifest gebrek aan voetbalkennis, aan leiderschap ook. Hoeft het dan te verwonderen dat de pers smalend doet over de Profliga? Nee toch. Zij heeft verdorie gelijk. Ik ben zelf soms beschaamd als ik hoor wat daar verteld wordt."

W.Vo.

BR>Een tweedeling in het profvoetbal is op termijn onafwendbaar, zegt De Vries. "Aan de ene kant zie ik een aantal clubs die duidelijk allemaal dezelfde richting uit willen. Lierse, Moeskroen, Germinal Beerschot, Genk, Anderlecht, Club Brugge... die werken stuk voor stuk professioneel, klantgericht. Aan de andere kant staan de clubs die nog altijd werken met amateurs aan de top. Die zullen op termijn moeten afhaken."

Paul Heylen spreekt hem niet tegen. "Vier jaar geleden waren er clubs die een budget hadden dat anderhalve keer zo groot was als dat van Genk. Inmiddels hebben wij ons budget vervijfvoudigd, maar zie ik dat die andere clubs nog altijd over dezelfde middelen beschikken. Daaraan merk je dat bepaalde clubs zijn blijven stilstaan."

"Ook de Profliga zal trouwens veel professioneler moeten werken", gaat Heylen verder. "Nu zijn er meer mensen die betaald worden om Algemene Vergaderingen van de UEFA en de FIFA bij te wonen dan dat er professionelen zijn bij de Profliga. Dat slaat toch alles."

Nu in het nieuws