"De nieuwe politieke cultuur bestaat ook in het voetbal"

Print
HERENTALS - De aanwezigheid van Jansson bij Genk en van Mutavdzic bij Germinal Beerschot geeft de wedstrijd van vanavond nog wat extra spankracht. Beide spelers werden in het tussenseizoen nog bij de tegenstrever gesignaleerd. "Wij hebben inderdaad lang geprobeerd om de twee Serviërs van Germinal Beerschot, Mutavdzic en Svetlicic, voor Genk te laten tekenen", zegt Paul Heylen. "Maar zo gaat dat in het voetbal. Soms trek je aan het langste eind, soms niet. Germinal Beerschot heeft dat met Jesper Jansson ook mogen ervaren."
BR>Toch is de onderlinge relatie tussen voetbalclubs drastisch gewijzigd, zegt Louis De Vries. "Vroeger probeerden clubs elkaar voortdurend vliegen af te hangen. Wie als club een speler aan zijn neus voorbij zag gaan, deed er alles aan om de prijs van die speler zo hoog mogelijk op te drijven. Kwestie van de concurrentie zoveel mogelijk te laten betalen. Die tijd is voorbij. Ook in het voetbal is er gelukkig sprake van een nieuwe politieke cultuur, zou ik zeggen."
"Al stel ik wel vast dat het er de jongste jaren niet eenvoudiger is op geworden om een transfer netjes af te handelen. Bij veel spelers heerst een echte Brusselmans-mentaliteit. Zij doen maar op. Vandaag laten ze zich door die manager vertegenwoordigen, morgen door een andere, overmorgen door weer een andere. Van enige deontologie is geen sprake meer."

.

Nu in het nieuws