"Hopelijk speelt Geel niet de rol van Malaga"

Print
GIERLE - "Voor Lierse is de verplaatsing naar Geel heel belangrijk", vindt trainer Walter Meeuws. "Na het mindere voetbal van de voorbije weken en de negatieve commentaren in de pers willen de spelers iets laten zien. Sommigen zijn écht niet gelukkig met het interview van Freddy Van Laer in jullie krant. Onze voorzitter heeft gelijk, bepaalde spelers presteren onder hun normaal niveau, maar die kritiek moet hij in de groep zelf ventileren en niét naar buiten brengen.
BR>De prestaties van Lierse worden veel te negatief benaderd. Vorig seizoen speelden we goed, maar gingen we regelmatig de boot in. Nu verliezen we slechts één keer en is het weer niet goed, kom zeg! In vergelijking met toen tellen we nu elf punten meer. Dat wijst op vooruitgang. In de volgende fase moet de jonge groep leren fel verdedigende tegenstanders te verslaan.
De jongste weken loopt het niet vlot. In Beveren liepen soms vijf, zes mensen vooraan waardoor Leen helemaal alleen in het middenveld stond. Dat soort kamikazevoetbal kan absoluut niet. In een groepsgesprek heb ik de spelers op die fouten gewezen.
Normaal beschikt Lierse over voldoende kwaliteit om Geel moeiteloos te verslaan. Maar je weet hoe voetbal is, hé. NEC wint van PSV, Malaga verslaat Barcelona in eigen huis. En het gaat om een echte Kempense derby."

"We moeten Lierse het spelen beletten"


GEEL - "Voor Geel is de derby veel belangrijker dan voor Lierse", beweert Paul Put, trainer van Westerlo. "De groep van Walter Meeuws heeft de kwaliteit om bij de eerste vier te eindigen, terwijl wij tot de laatste speeldag moeten knokken voor het behoud. In deze hachelijke situatie moet élk duel iets opleveren. Daarom staan we elke week onder zware druk. Alle puntjes zijn welkom, zeker tegen topploegen. Stel je even voor dat we Lierse kloppen, zo'n stunt zou een geweldige opsteker betekenen voor spelers én entourage. Het wordt tijd dat we ons publiek iets bieden om trots op te zijn.
Waarom het tegen Lierse wél gaat lukken? Tja, Geel kan niets anders dan de sterke punten van geel-zwart neutraliseren. Ja, dat zijn er heel wat. Kort combinatiespel, hoge snelheid van uitvoering, opkomende flankverdedigers Laeremans en Daems, de kopkracht van Van Meir... We maken alleen een kans indien we onze tegenstander geen centimeter ruimte geven en zelf op de counter loeren. Deze keer moeten mijn spelers het geduld opbrengen om niet uit hun positie te gaan lopen. Ze zitten allemaal boordevol goede wil, en daardoor verliezen ze de tactische richtlijnen soms uit het oog. Er mag absoluut geen vroeg tegendoelpunt vallen. Geel moet het juiste moment afwachten om toe te slaan.
Ik geloof niet dat dit het ideale moment is om Lierse te bekampen. Laten we eerlijk zijn: voor Geel is elke wedstrijd lastig."

.

Nu in het nieuws