Deburghgraeve en Becue op afspraak in Seraing

Print
Zwemmen
BR>SERAING - Het gebeurt niet veel, maar donderdag blaast de voltallige Belgische zwemtop nog eens verzamelen. Plaats van afspraak is het olympisch bad van Seraing. Daar vindt de 23ste editie van de Speedo Challenge plaats, een meeting waar alleen de 100 meter wordt gezwommen en dit in alle stijlen.
Zowel Fred Deburghgraeve als Brigitte Becue komen dus aan de start. Deburghgraeve rondt in Seraing een zware trainingsperiode af en zal dus geen opzienbarende prestatie neerzetten. "Fred zwemt in Seraing alleen de 100 meter schoolslag. Na Seraing bereiden we ons voor op de US Open in december. Daar wil Fred de olympische limiet zwemmen", zegt coach Ronald Gaastra.
Afhankelijk van de prestatie in de Verenigde Staten wordt het verdere programma opgesteld. "Als Fred op de US Open een flink pak onder de limiet blijft, dan is het heel onwaarschijnlijk dat hij nog grote wedstrijden zwemt voor de Spelen van Sydney."
Brigitte Becue is in alle stilte keihard aan het trainen. Ook voor haar wordt de Speedo Challenge een eerste ernstige test. Brigitte Becue zwemt in Seraing de 100m vlinderslag en de 100m schoolslag. De West-Vlaamse was liever met de rest van de olympische delegatie vandaag al naar de stage in Lanzarote vertrokken: "Nu vertrek ik pas vrijdag, omdat ik uit principe wil deelnemen aan deze meeting. Dat ben je aan de sponsor verplicht."

.

Nu in het nieuws