"Eén dalletje mag"

Print
Bondscoach Robert Waseige haalt Joos Valgaeren bij zijn kern voor Italië
BR>BRUSSEL - Robert Waseige blijft zijn principes trouw. Wie niet speelt bij zijn club, hoeft niet meteen te panikeren. "Eén dalletje moet kunnen", zegt de bondscoach. De Vlieger, Verheyen, Hendrickx en zelfs Walem wrijven zich in de handen. Waseige riep ook Joos Valgaeren op voor de oefeninterland tegen Italië.
Italië wordt volgens Waseige de moeilijkste tegenstander die hij in zijn nog prille carrière als bondscoach ontmoet. "De Italianen zijn niet alleen sterker dan de Engelsen, ze zijn vooral realistischer", zegt Waseige. "En een spits als Totti is er eentje buiten categorie. Bovendien zal Italië beter voorbereid zijn dan wij. Door de volledige competitiespeeldag van woensdag resten ons slechts twee trainingsdagen en is de kans op blessures bovendien groot. Ik hou desondanks vast aan mijn 4-4-2-systeem. Al zal het zeker nu soepel moeten worden toegepast."
Joos Valgaeren is de enige echte nieuwkomer in de groep. Een verrassing, want de 23-jarige ex-KV Mechelen-speler was nooit in verband gebracht met de nationale ploeg. "Joos is een zeer bekwame centrale verdediger", zegt Waseige. "Als mandekker heb ik eigenlijk alleen Peeters. Crasson kreeg de laatste weken ook goeie punten, maar die ken ik als mijn broekzak. Graag wil ik de capaciteiten van Valgaeren op dit niveau ontdekken. Ook zijn mentaliteit en zijn aanpassing aan de groep interesseren me. Hij is een sobere maar nuttige speler die altijd zeer aanwezig is. We scoutten hem verscheidene keren, telkens kreeg hij goede punten."
"Met de selectie van De Vlieger zend ik een signaal uit."
Geert De Vlieger
Ook het kwartet De Vlieger-Walem-Hendrickx-Verheyen trekt mee naar Lecce. Terwijl ze allevier bij hun club momenteel geen vaste plaats hebben in het elftal. "Hiermee zend ik een signaal uit. Ik geef krediet aan wie even in een dalletje zit. Als De Vlieger op de bank blijft tot het einde van het seizoen, kan ik hem moeilijk bij de 22 houden. Maar moet ik De Wilde er meteen bijnemen omdat Geert momenteel op de bank zit? Deze groep had enkele maanden geleden niet genoeg zelfvertrouwen. Door zulke selecties wil ik dat veranderen."
Enzo Scifo moet nog even wachten. "Enzo speelde anderhalve match. We moeten niet lachen, he. Een selectie zou een vergiftigd geschenk zijn. Bovendien zijn spelers als Scifo en Degryse jongens die niet meer moeten getest worden. Dat Verheyen er na een invalbeurt van tien minuten wel bij is, heeft een reden. Gert heeft niet dezelfde schok achter de rug als Enzo. En op rechts zit ik niet met evenveel keuze als op links. Vandaar ook de terugkeer van Régis Genaux. Akkoord, zijn laatste twee interlands waren slecht, maar de hele groep speelde meer dan twee slechte wedstrijden."

.

Nu in het nieuws