Relletje rond Paul Van Himst

Print
BRUSSEL - In Nederland is enige beroering ontstaan omtrent enkele uitspraken van Paul Van Himst. Op een symposium over EURO 2000 verklaarde de voormalige bondscoach dat op een groot tornooi geen arbiters uit bamboelanden thuishoren. De Nederlanders vonden de uitspraak nogal discriminerend, zeker omdat Van Himst ambassadeur is van het EK. "Ach, ik bedoelde het helemaal niet zo", zegt Van Himst. "Ik wilde alleen maar aangeven dat op een topwedstrijden moeten geleid worden door toprefs. Op de grote tornooien horen geen scheidsrechters thuis die de persoonlijkheid missen om grote prestaties te leveren."
BR>Tornooidirecteur Alain Courtois zit verveeld met de uitspraken. "EURO 2000 wil het symbool worden van integratie. Voetbal aanvaardt geen grenzen. Daarom heeft Van Himst die uitspraken op een ongelukkig moment gedaan. Welke conclusies ik eraan verbind? Ach, ik laat de zaak even bezinken en ga er eens met hem over praten."

Zelencka bijna van Westerlo


ANDERLECHT - Lucas Zelencka, de talentvolle Tsjechische middenvelder die bij Anderlecht maar niet in de A-kern geraakt, is bijna van Westerlo. Gisteren had Westerlo-manager Herman Wijnants een positief onderhoud met Michel Verschueren over de tijdelijke overgang. "Maar we wachten tot na de match om voort te praten", aldus Wijnants. Naast Zelencka denkt Westerlo er ook aan de jongeren Stéphane Stassin en Tom Soetaers over te nemen. Door de hevige concurrentie komen zij bij Anderlecht niet meer aan spelen toe.

KVM en Racing spreken weer


MECHELEN - Gisteren hebben de besturen van KV en RC Mechelen voor het eerst sinds lange tijd een officieel gesprek gehad. Onder aanvoering van voorzitters Willy Van den Wijngaert en Alfons Rooms werd achter de kazerne gesproken over de veiligheid rond de stadions in Mechelen. "Het ging om verkennende besprekingen", aldus KV-bestuurssecretaris Jef Van Dijck. "We hebben de gemeenschappelijk belangen op dit gebied vastgelegd. Gelukkig is de verhouding tussen beide clubs opnieuw uitstekend."

Akkoord Van Den Bossche


AALST - Sammy Van Den Bossche en Eendracht Aalst kwamen tot een akkoord om eerstdaags zijn contrakt open te breken tot 2003.

.

Nu in het nieuws