C04 S08 kort Nevensporten

f Atletiek
BR> De Belgen Van Den Abbeel, Allaert, Ligneel, Goegebeur, Knockaert en de Kenianen Sangok en Chepchumba bij de dames Katja Merlin, Linda Milo en Afonjuschkina maken deel uit van het knappe deelnemersveld van "Course du Souvenir" morgen in Ploegsteert.
f Basketbal
Solo Amensour, forward bij derdeklasser Ekeren werd na de wedstrijd tegen Aartselaar bij een woordenwisseling met voorzitter Schenkels prompt ontslagen.
Coach Marc De Clerck van vrouwentweedeklasser Mercurius bood zijn ontslag aan en word vervangen door assistent Tanja Van Tongerloo.
Osiris Aalst - Mosa Jambes bij de dames heeft een nieuwe kalenderplaats gekregen en gaat door op woensdag 24 november, om 20.30 uur, in sportzaal De Burcht te Aalst. Om 19 uur spelen de beloften.
f Handbal
Marc Gysels, secretaris-generaal van de Belgische handbalbond, zorgde er op de bijzondere algemene vergadering van de Internationale Handbalfederatie (IHF) voor dat België van 23 tot 28 mei de organisatie kreeg toegewezen van de European Challenge Trophy. Dat is een zeslandentornooi voor nationale vrouwenteams. De data vallen gedeeltelijk samen met die van de Antwerp Handball Trophy voor nationale mannenteams.
f Hockey
België had het maandagavond niet lastig in de vriendschappelijke interland tegen Zwitserland. Onze landgenoten wonnen met overtuigende 6-1 cijfers. Vander Gracht en Willems scoorden elk driemaal.
f IJshockey
Voor het jaar 2000 ziet de internationale kalender van de Koninklijke Belgische IJshockeyfederatie er bijzonder druk uit. De Belgische juniors (-18 jaar) nemen van 6 tot 12 maart deel aan het EK divisie drie. De vrouwen nemen deel aan het WK poule D (kwalificatie) te spelen tussen 22 en 26 maart in Hongarije. De seniors spelen tussen 10 en 16 april in Reykjavik (IJsland) in de D-poule.
f Ruitersport
Roelof Bril heeft maandagavond een fraai succes behaald tijdens de internationale jumping van Wenen door het hoofdnummer om de Grote Prijs op zijn naam te schrijven.
f Snooker
Björn Haneveer heeft op het WK voor amateurs in Papua Nieuw-Guinea ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Haneveer moest echter het onderste uit de kan halen om de Australiër Steve Mifsud van zich af te schudden (4-3). Een zieke Peter Bullen kreeg een aantal uren respijt om zijn eerste partij af te werken. Tijdens de namiddagsessie verloor hij met het kleinste verschil van de Thaï Noppadon Sagnil(3-4). Tijdens de avondsessie werd het opnieuw een thriller maar deze maal liep het goed af(4-3).
f Tennis
Filip Dewulf heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Stockholm, gedoteerd met 825.000 dollar. Onze landgenoot won zijn openingspartij in twee sets, 6-4 6-3, van de Duitser Rainer Schüttler. In de tweede ronde neemt Dewulf het op tegen de Ecuadoraan Nicolas Lapentti.
De Duitse Anke Huber (WTA 17) heeft zich op het tornooi van Philadelphia laten verrassen door de jonge Amerikaanse Alexandra Stevenson. Dat was goed nieuws voor Dominique Van Roost. Onze landgenote zou hierdoor geen probleem meer kennen om volgende week in New York de Masters te spelen.
f Wielrennen
De ontknoping in de Zesdaagse van München blijft bewaard voor de slotnacht. Ook na de vijfde wedstrijddag behield het Italiaans-Duitse koppel Silvio Martinello-Andreas Kappes voorlopig de koppositie. Etienne De Wilde en Matthew Gilmore vatten de slotnacht in zesde positie aan, op vijf ronden van de koplopers.
Sébastien Demarbaix ondertekende na eerder aarzelen dan toch een verlengd contract bij Lotto. De Waal achtte de voorstellen van het vernieuwde Waalse team van Didier Paindavaine dan toch niet interessant genoeg. Het team van de Nationale Loterij heeft meteen renner nummer achttien beet.
f Zeilen
Margriet Matthijsse is in Sydney uitgeroepen tot "zeilster van het jaar". De 22-jarige, uitkomend in de Europe-klasse, ontving de prijs (Female World Sailor of the Year 1999) uit handen van Constantijn, de vroegere vorst van Griekenland.

.

Nu in het nieuws