Einde carrière voor Marc Streel?

Print
ANTWERPEN - Marc Streel, begin deze maand slachtoffer van een zware valpartij op de piste in het Kuipke, blijft sukkelen. De Belgische kampioen tijdrijden liep een sleutelbeenbreuk op, werd geopereerd en wordt nu opnieuw met miserie geconfronteerd. Door een ongeval bij de kinesist moet Streel nu opnieuw onder het mes. "De sleutelbeenbreuk die ik opliep was heel complex", aldus de Luikenaar. "Het bot was helemaal versplinterd, ook de ligamenten werden ernstig geraakt. Het hele zootje wordt momenteel met twee stalen platen en staaldraad bij mekaar gehouden. Toen ik eergisteren de revalidatie startte bij de kinesist, knapte die draad toen ik op tafel ging liggen. Mijn hele schouder ligt nu opnieuw in de prak. Binnen zes weken ga ik weer de operatietafel op."
BR>Streel - ontslagen door Jack & Jones na een hematocrietcontrole voor de start van de Grote Landenprijs - onderhandelde eerder met Ballan over een nieuw contract, maar hoort nu niks meer van dat team.
"Wie wil een renner die pas in januari opnieuw op de fiets kan zitten?", klinkt het gelaten. "Ik zie het echt niet meer zitten, hou er zelfs ernstig rekening mee dat mijn carrière is afgelopen. Ik hoop op een nieuwe kans bij een grote ploeg, maar besef goed dat de plekjes in die teams op dit tijdstip van het jaar allemaal volzet zijn. Makkelijk zal het dus niet worden, maar ik weiger toegevingen te doen. Ik ga liever werken dan weer amateur te worden of rond de kerktoren te fietsen."

.

Nu in het nieuws