Erwin Thijs verbreekt contract met Team Cologne en stapt over naar Vlaanderen 2002

Print
ANTWERPEN - Erwin Thijs stelde gisteren per brief een einde aan zijn samenwerking met Team Cologne. De Limburger tekende eind vorig seizoen voor twee jaar bij het Duitse team, maar houdt het halfweg die overeenkomst voor bekeken. De 29-jarige renner onderhandelde eerder deze week met Palmans en Collstrop, maar lijkt voor een functie als wegkapitein bij Vlaanderen 2002 te zullen kiezen.
BR>Thys nam een advocaat onder de arm, en stapt op bij Team Cologne omdat de ploeg de aangegane verbintenissen niet meer inlost. "De miserie begon met wanbetalingen", aldus de Limburger. "Dat is ondertussen allemaal geregeld, maar recent kreeg ik het nieuws dat ik volgend jaar als zelfstandige aan de slag zou moeten bij Team Cologne. De druppel die de emmer deed overlopen was dat. Zoiets brengt een boel extra kosten mee, en dat kan ik missen als kiespijn. Wat Team Cologne met zijn renners doet strookt niet met de UCI-reglementen. Volgens mijn advocaat heb ik dus niks te vrezen bij een overstap, kunnen de Duitsers me niks in de weg leggen. Het plezier om te fietsen ebde helemaal weg bij Cologne, het was dus beter dat ik wegging."
Thys wacht op het antwoord van de Duitsers om zijn handtekening onder een overeenkomst met Vlaanderen 2002 te zetten. Terug naar het oude nest dus. "Het programma, de sfeer, de entourage: alles bevalt me bij Vlaanderen 2002. Ik heb het uitgebreid doorgesproken met ploegleider Swerts: Roger wil me als een soort wegkapitein uitspelen, iemand die jonge renners bij hun eerste stappen in het profleven begeleidt. Net omdat de aanbieding van Vlaanderen 2002 nauwelijks afwijkt van die van Palmans, kies ik voor het team van de Vlaamse Gemeenschap. Of ik een stap terug zet om er nadien opnieuw één vooruit te doen, zoals Kurt Van de Wouwer dat ook deed bij Vlaanderen 2002? Geef me pen en papier, en ik teken met twéé handen (lacht)."

Camenzind blijft gokken


ANTWERPEN - Ex-wereldkampioen Oscar Camenzind ondertekende nog steeds geen nieuwe overeenkomst met Lampre. Het Italiaanse team knapte - net zoals Telekom dat deed - af op de looneisen van de Zwitser, die nu de steven wendt naar Ballan en Vitalicio Seguros. Camenzind verdiende bij Lampre in 1999 de fraaie som van 25 miljoen Belgische frank en wil, ondanks een veeleer tegenvallend seizoen, toch opslag.

Demarbaix tekent bij Lotto


ANTWERPEN - Sébastien Demarbaix ondertekende na eerder aarzelen dan toch een verlengd contract bij Lotto. De Waal achtte de voorstellen van het vernieuwde Waalse team van Didier Paindavaine dan toch niet interessant genoeg. Het team van de Nationale Loterij heeft meteen renner nummer achttien beet.

.

Nu in het nieuws