Vier spelers van Lierse in selectie

EK Beloften

BR>Nederland - België

BRUSSEL -

In de Belgische selectie voor de beloftenwedstrijd Nederland - België, zaterdag 13 november om 18u in Heerenveen, werden vier spelers van Lierse geselecteerd: Filip Daems, Carl Hoefkens, Hans Somers en Jurgen Cavens. Het is een heenwedstrijd voor de tweede ronde van het EK. In een volgende fase zijn nog tickets voor de Olympische Spelen in Sydney te verdienen maar eerst moet Jong België voorbij Oranje zien te geraken.

Akkoord over premies

Een afvaardiging van de Belgische beloftenploeg heeft inmiddels een akkoord bereikt over het premiestelsel voor de EK-kwalificatiewedstrijden. "We hebben het voorstel van de voetbalbond meteen aanvaard", aldus Tom Caluwé. "Ik vrees dat wij nog niet de status hebben om de zaak hard te spelen."

België - Nederland gratis

De inkom voor de terugwedstrijd tegen Nederland, op 17 november in Moeskroen, is gratis. Op de dag van de match zijn om veiligheidsredenen geen tickets meer af te halen. Wie een ticket wil, kan dat bovendien enkel in Moeskroen krijgen.

Selectie

Doelmannen:

Jean-François Gillet (Monza), Olivier Renard (Udinese).

Verdedigers:

Pieter Collen (Vitesse), Filip Daems (Lierse), Carl Hoefkens (Lierse), Jimmy Smet (Beveren), Stefan Van Dender (Lokeren), Jan Verlinden (Twente).

Middenvelders:

Walter Baseggio (Anderlecht), Tom Caluwé (KV Mechelen), Gauthier Remacle (Standard), Hans Somers (Lierse), Daniel Van Buyten (Standard), Gunter Van Handenhoven (FC Metz).

Aanvallers:

Jurgen Cavens (Lierse), Cédric Roussel (Coventry), Wesley Sonck (Germinal Beerschot), Gonzague Vandooren (Moeskroen).

Nu in het nieuws