Kasbons brengen minder op

Print
Wie zijn spaargeld in kasbons belegt, moet met iets minder tevreden zijn. Het Gemeentekrediet, de BBL en de KBC Bank verlagen vandaag hun tarieven. Voor een bon op 1 jaar bieden ze nog 3,30% bruto in plaats van 3,35%, voor effecten op 3 jaar wordt dat 4% in plaats van 4,30% en voor plaatsingen op 5 jaar 4,45% in plaats van 4,75%.
BR>Het gaat al om de veertiende aanpassing dit jaar. Sinds het dieptepunt in april werden overigens enkel verhogingen genoteerd. Nu is er weer een daling.
Kan u nog volgen? Bernard L'Hoost van het Gemeentekrediet: "Voor de prijszetting van onze kasbons bekijken we hoeveel we kunnen krijgen als we zelf grote bedragen plaatsen bij andere banken. Voor een looptijd van 3 jaar was dat op 8 november 4,38% tegenover nog 4,77% op 20 oktober. En daarvan trekken we een marge af voor onze distributiekosten."
L'Hoost: "Zowat alle banken volgen dezelfde redenering. Daarom beslissen ze vaak op hetzelfde moment om dezelfde stappen te zetten.
Wat brengt de toekomst? "Als ik onze analisten contacteer, geven ze een prognose voor de volgende twee dagen. Langer ligt moeilijk."

Nu in het nieuws