Frank Vandenbroucke zondag NIET in Antwerpen

ANTWERPEN -

Frank Vandenbroucke neemt zondag niet deel aan het "Omnium van de snelste Pedalen" in het Sportpaleis van Antwerpen. Die beslissing is dinsdag genomen door de directie van Lampre-Daikin in samenspraak met de renner. Volgens sportdirecteur Pietro Algeri is het in de huidige omstandigheden absoluut niet wenselijk dat Vandenbroucke zijn voorbereiding op het wegseizoen onderbreekt voor een wedstrijd op de piste.

BELGA

BR>

Begin januari moest hij al enkele dagen de fiets aan de kant laten door een acute aanval van sinusitis en VDB heeft na vorig seizoen een grote conditieachterstand te overbruggen.

Lampre-Daikin wil alles in het werk stellen om Vandenbroucke optimaal aan de start van de voorjaarsklassiekers te brengen. Zijn seizoen start immers op 4 februari in Mallorca en zijn eerste wedstrijd in België is voorzien op 3 maart met de Omloop Het Volk.

Vandenbroucke verblijft op dit ogenblik in Italië waar hij vrijdag met Lampre-Daikin aan een tweede stage begint in Toscane. Om elk mogelijk gerucht meteen de kop in te drukken houdt persverantwoordelijke Gerard Bulens er aan te benadrukken dat Vandenbroucke dagelijks 130 à 170 km traint aan een gemidde'lde van ongeveer 37 km/uur.