Stefan Teelen naar Geel

Print
GENK - Manager Paul Stefani bereikte met Geel een akkoord omtrent Stefan Teelen. De Genkse belofte wordt uitgeleend tot het einde van het lopende seizoen.
BR>

Westerlo verwacht Fin Sumeala


WESTERLO - Vanavond landt de 25-jarige Finse spits Antti Sumeala op Zaventem. De Westerlo-trainers willen hem vrijdag testen tegen Aalst en dinsdag tegen Anderlecht. Tussendoor wordt ook nog een medische keuring gepland. Sumeala, die zondag in de Finse bekerfinale nog de twee beslissende doelpunten lukte, was nog aan de slag bij Lokeren en Anderlecht. Nadien kwam hij wat in problemen en verzeilde nog bij NAC en Twente.

Doelman Zytka terug op Daknam


LOKEREN-De vorige week aangeworven Tsjechische doelman Daniel Zytka is sedert gisteren teruggekeerd uit zijn land waar hij nog een aantal administratieve zaken te regelen had. Hij is speelgerechtigd tegen Genk.

1.045 kaarten voor Genk - Germinal Beerschot


ANTWERPEN - Vanaf vandaag zijn er op het secretariaat van Germinal Beerschot op het Kiel 1.045 kaarten in voorverkoop te verkrijgen voor de wedstrijd van volgende woensdag Racing Genk - Germinal Beerschot. Het betreft uiteraard allemaal zitplaatsen tegen 800 frank.

Laatste tickets KV - Anderlecht


MECHELEN - De voorverkoop van de wedstrijd tussen KV Mechelen en Anderlecht zaterdag loopt op wieltjes. Al 12.000 tickets zijn de deur uit. Geïnteresseerden zullen zich moeten reppen om nog één van de resterende 2.000 plaatsen in de wacht te slepen. KV verwacht een vol huis zaterdag.

Bekermatch Aalst - Germinal Beerschot verschoven


AALST- De bekerwedstrijd van zondag 19 december tussen Aalst en Germinal Beerschot werd verschoven naar vrijdagavond 17 december.
f Basketbal
Okapi Aalst heeft in groep G van de Saporta-beker met 101-80 gewonnen van Istanboel.
Kampioen San Antonio Spurs is het nieuwe seizoen in de Noord-Amerikaanse competitie NBA met een overwinning begonnen. Op de eerste speeldag klopte de ploeg de Philadelphia 76-ers met 89-76. New York, verliezend finalist van vorig jaar, had een goede start, dankzij een zege (92-84) op de Cleveland Indians. Indiana Pacers begon met winst op de New Jersey Nets (119-112).
f Boksen
De Brusselse bokser Joseph Janssens, alias 'Kid Camel' overleed vorige zaterdag op 68-jarige leeftijd, maar het nieuws raakte pas nu bekend. In december 1953 zette hij het Brusselse Sportpaleis in vuur en vlam toen hij de Amerikaanse wereldkampioen pluimgewicht Percy Bassett op punten versloeg.
f Handbal
Olse Merksem maakt vanavond de verplaatsing naar Tongeren voor de zestiende finales van de Beker van België.
f Kunstrolschaatsen
Onze landgenoot Pascal Smet werd op het WK voor juniores in het Australische Gold Coast zevende in het figuurrijden. In het vrijrijden legde de Zelenaar beslag op de twaalfde plaats, wat hem in de combiné een zevende plaats opleverde.
f Ropeskipping
Gimme Five, het Belgische jongensteam dat deze zomer in Hongarije reeds Europees kampioen werd, haalde op het WK in Saint Louis (VS) verschillende prijzen binnen. Simon Mahy pakte bij de Masters de wereldtitel in single rope. Matthias Dejans kreeg de titel van Most Outstanding Skipper. Gimme Five (Simon Mahy, Benjamin Mahy en Bart Happaerts) werd vice-wereldkampioen.
f Schermen
Onze landgenoot Cedric Gohy heeft de achtste finale op het WK in Seoel niet gehaald. In de tweede ronde van het tornooi op floret verloor hij met 15-11 van de Duitser Wolffgang Wienand. In de eerst ronde zegevierde hij nipt met 15-14 cijfers over de Italiaan Alessandro Puccini.
f Taekwondo
Zoran Prerad, regerend Europees kampioen, werd door de Nationale Belgische Taekwondo Unie voorgedragen voor een wildcard voor de Olympische Spelen. Die worden een dezer dagen toegekend. Het is een wanhoopspoging nadat de Belgen op twee selectietornooien net naast een olympisch ticket grepen, want er is een grote kans dat de wildcards naar arme of politiek onstabiele landen gaan.
f Tennis
Dominique Van Roost heeft op het WTA-tornooi van Leipzig de tweede ronde niet overleefd. Ze verloor in drie sets tegen de lager gerangschikte Française Anne-Gaelle Sidot met 3-6, 6-2, 6-3.
Andre Agassi sluit voor het eerst een tennisjaar af als 's werelds nummer één. De Amerikaan, twee jaar geleden nog amper nummer 141 in het ATP-klassement, profiteerde van de nederlaag in de tweede ronde op het Super 9-tornooi in Parijs van de Rus Jevgueni Kafelnikov. Meteen komt een einde aan een reeks van zes opeenvolgende jaren dat Pete Sampras het seizoen afsluit als 's werelds beste.
f Wielrennen
Het Italiaanse duo Adriano Baffi en Andrea Colinelli heeft voor de tweede opeenvolgende maal de zesdaagse van Grenoble op zijn palmares geschreven. De Denen Jakob Piil/Michael Sandstod werden tweede. Onze landgenoten Lorenzo Lapage en Frank Corvers finishten als vierde op twee ronden.
De Zwitsers Bruno Risi en Kurt Betschart hebben na een spannende finale de Zesdaagse van Dortmund gewonnen. Ze stootten met slechts twee punten voorsprong het Duits-Italiaanse duo Rolf Aldag-Silvio Martinello van de leiderstroon. Matthew Gilmore en Etienne De Wilde finishten zevende, op 15 ronden van de winnaars.
De beloften Luc De Duytsche en Nicky Vermeersch nemen deel aan de Toekomstzesdaagse van München van 4 tot 9 november.
Bjarne Riis ontkent dat hij op straat is gezet bij zijn Duitse werkgever Telekom, zoals het Deense dagblad BT woensdag had gemeld. "De ploegleiding weet nog niet of ik in staat ben opnieuw te fietsen na mijn val deze zomer in de Ronde van Frankrijk. Maar ik heb niets officieel gehoord van Telekom", verklaarde Riis. Ploegleider Walter Godefroot bevestigde die versie. "We hebben met hem een duidelijke afspraak gemaakt: op het einde van november komt er op de ploegbijeenkomst in Badenweiler een gesprek tussen de ploegleiding en Bjarne. Hij zal dan beslissen of hij verder zal fietsen."
Claudio Chiappucci zet zondag in Valencia een punt achter zijn wielerloopbaan die in 1985 begon. El Diablo, 36 jaar sedert eind februari, behaalde 58 profzeges waarbij Milaan - Sanremo (1991) en San Sebastian (1993). De grote rittenkoersen waren echter zijn terrein. Drie keer haalde hij het podium in de Giro (tweede in '91 en '92, derde in '93). In de Tour strandde hij op tweede plaatsen in 1990 en 1992 en werd derde in 1991. In '94 werd Chiappucci vice-wereldkampioen.
MEEST RECENT