Volledige A-kern van Balder disciplinair geschorst

Rita Berlaar

K.G.

BR>

BERLAAR -

Rita Berlaar proeft van zijn laatste maanden nationaal voetbal. Na amper acht speeldagen kan hierover niet langer twijfel bestaan. De voorbije dagen rommelde het in het Luc De Rijck-stadion als vanouds.

Donderdag kon er niet getraind worden omdat er geen licht was, zondag trok rood-groen met zijn UEFA's richting Hoegaarden, waar Balder zijn eveneens puntenloze concurrent moest bekampen. Een maatregel die genomen werd omdat de A-kern weigerde in te gaan op de vraag van het bestuur om de helft in te leveren op de bestaande contracten. Berlaar telt na acht speeldagen nog geen enkel punt, scoorde zes goals en slikte intussen 33 doelpunten. Cijfers waarmee een degradatie niet veraf is. En zeggen dat Rita enkele maanden geleden nog de intentie had om de stamnummer van de ter ziele gegane tweedeklasser Herentals over te kopen.

Inkrimping

Oefenmeester Yves Van Borm werd zondag zelfs gedegradeerd tot toeschouwer. Trainers van reserven en UEFA's namen de sportieve beslissingen. "Het is heel jammer dat drie kostbare punten te grabbel werden gegooid. Ik hoop dat er snel een oplossing uit de bus komt. Deze week wordt opnieuw gepraat. Vallen die gesprekken niet in de juiste plooi, dan is de kans groot dat het bestuur zijn been stijf houdt. Al kan deze situatie niet blijven aanslepen natuurlijk. Het is toch te gek voor woorden. Zondag stond een volledig eerste elftal langs de lijn. Dat is eigenlijk niet ernstig."

Bestuurslid Werner Vervoort geeft aan dat de A-kern in Hoegaarden disciplinair werd geschorst. "Eerst bleek het gros van de kern akkoord met de inkrimping van de contracten maar enkele individuen hebben zich dan teruggetrokken en andere jongens beïnvloed. Dit is een saneringsjaar voor Balder. Binnen alle geledingen moet er bespaard worden. We moeten de zure appel nu doorbijten."

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio