"Tbilisi betaalde nog geen cent loon"

Print
TBILISI - Dannie D'Hondt verlaat per direct Dinamo Tbilisi. De 36-jarige doelman neemt nog deze week het vliegtuig richting België. De Georgische club heeft nog geen cent loon overgemaakt en overtrad dit weekend de deadline van 30 oktober die de FIFA had opgelegd. Tbilisi trok D'Hondt in augustus aan om de Champions League te bereiken, maar werd in de voorronde uitgeschakeld en kampt met gigantische financiële en bestuurlijke problemen.
BR>"Deze situatie kon niet blijven duren", verklaart de doelman uit Waasmunster. "Sportief viel het in Tbilisi geweldig mee, voor de eerste keer in mijn carrière sta ik aan de leiding. Maar welke zin heeft het goed te presteren en punten te pakken voor je club als daar niks tegenover staat. Het voorschot op mijn tekengeld heb ik ontvangen, sindsdien kreeg ik niks meer. Ik zag dus nog geen cent loon.
Een tijdje geleden schakelde ik de FIFA in. De wereldvoetbalbond stelde een deadline vast op 30 oktober. Ook die termijn negeerde Dinamo. We willen de helft betalen, stelden de clubmanagers voor - een voorzitter is er al maanden niet meer - maar dat aanbod weigerde ik. Ik heb geen zin in spelletjes. Daarom keer ik naar België terug. De club heeft toch geen centen meer. Leningen en bankgaranties kan ze niet meer verkrijgen, in het stadion van 80.000 mensen zitten wekelijks nauwelijks duizend supporters. Ook de andere spelers hebben nog een hoop centen tegoed. Woensdag (vandaag, nvdr) organiseren ze een staking door niét op te dagen voor een bekerwedstrijd. Mijn zorg is het niet, ik loop er sowieso niet meer bij."

FIFA dreigt


"Let op, ik beticht Tbilisi niet van kwade wil. Toch is dat geen reden om mild te zijn. Ik heb de club genoeg tijd gegeven om aan de betalingen te voldoen. Ik maak me geen zorgen: de FIFA dreigt ermee Dinamo uit de Europabekers te bannen. Is het morgen of volgend jaar: mijn centen zal ik krijgen.
Toch heb ik geen spijt van mijn Oost-Europees avontuur. Ik heb even mogen proeven van een totaal andere levensstijl. Om die reden zou ik graag opnieuw een buitenlandse club vinden. Maar liefst niet in Georgië, China, Turkije of Griekenland. Vanaf nu kies ik een land waar de clubs wél op tijd betalen. Trouwens, ook België behoort tot de mogelijkheden."
Nog dit: D'Hondt stond zaterdag al niet meer onder de lat. "Klopt", zegt hij lachend. "Dinamo I speelde voor de competitie tegen Dinamo II, kan je geloven dat zoiets mag? Natuurlijk stond de uitslag al van tevoren vast: de eerste prognose was 4-0, ik zei maak er 5-0 van, en uiteindelijk werd het 6-0. Ik wist dat ik weinig werk zou moeten opknappen, daarom liet ik onze jonge reservedoelman in de goal staan."

.

Nu in het nieuws