Emilio Ferrera traint Beveren

BEVEREN -

Beveren heeft Emilio Ferrera aangesteld tot nieuwe trainer. Ferrera is na Stani Gzil en Bert Van Puymbroeck de derde hoofdcoach dit seizoen en krijgt als enige opdracht de club te behouden voor het hoogste niveau. Zijn benoeming komt als een volslagen verrassing, want de onbekende Brusselaar is slechts 32 jaar en beschikt niet over eersteklasse-ervaring.

S.T. Blz: C6

BR>"Wij kenden hem ook niet", geeft voorzitter Frans Van Hoof toe. "Maar in enkele gesprekken heeft hij ons overtuigd van zijn kwaliteiten. Om de jonge groep te leiden, kozen we bewust voor een jonge trainer.

Een grote naam

biedt ook geen garantie. Of budgettaire redenen meespeelden in ons besluit? Natuurlijk, maar het speelde geen beslissende rol. Neen, Ferrera is de juiste man op de juiste plaats."

De spelersgroep reageerde "verrast" op de aanstelling van Ferrera. "We zijn benieuwd wat hij ons zal bijbrengen", vertelde Bart Van den Eede. "Natuurlijk hadden we graag met Van Puymbroeck verdergewerkt, maar het bestuur zal wel iemand gezocht hebben die de lijn van Bert voortzet. Verder kunnen we weinig over Ferrera vertellen want niemand van de spelers heeft al met hem gewerkt."