"Jongeren laten zich niet in een hoekje duwen"

VILVOORDE -

Nathalie Delporte (24), die elke weekdag tussen 12 en 14 uur

Het Beleg

presenteert op TOPradio, maakt op zaterdag 6 november op Kanaal 2 haar tv-debuut als presentatrice van

Beat It!

. Dit nieuwe muziekprogramma komt in de plaats van de

Super 50

. Samensteller Peter Hoogland breekt resoluut met de hitparade.

Beat it

wordt een interactief programma van 50 minuten waarin de kijkers verzoekjes, aanvragen en verhalen kwijt kunnen - en prijzen kunnen winnen. Er zullen ook reportages in zitten over jongerencultuur. Naast de clips, per aflevering een zevental maar niet noodzakelijk de nummer één, is er elke week een live act.

Raymond de Condé

BR>In de eerste uitzending komt Praga Khan speciaal vanuit Duitsland overvliegen.

"We zijn bij het uitwerken van het concept vertrokken van de vraag waar jongeren mee bezig zijn", vertelt Peter Hoogland. "Muziek, uitgaan, computers, concerten en graffiti zijn dingen die daarom in

Beat It

zullen terugkeren. We willen de jongeren zo nauw mogelijk bij het programma betrekken. Vandaar dat ze bijvoorbeeld mee de samenstelling zullen bepalen. En ze zullen kunnen chatten met de vedetten." Het budget is voor de normen van Kanaal 2 niet echt laag, maar vergeleken met algemeen geldende budgetten is het volgens Hoogland "belachelijk".

"Het is knutsel-tv. Dat is trouwens helemaal niet erg: jongeren hebben geen boodschap aan een tot in de puntjes uitgelichte set, de inhoud is belangrijker dan de vorm. Het decor heeft daarom niks glamoureus. Het is sober maar warm." In de keuze van de muziek wil Hoogland zich niet vastpinnen op één bepaald genre. "Jonge mensen laten zich niet graag in een hoekje duwen. We gaan dus zeker niet enkel dance brengen, we willen evengoed Sasha, Tracy Spencer of Whitney Houston. Maar géén Get Ready!, geen Boysband en weinig Nederlandstalige producties, al zouden Volumia of Clouseau wél kunnen. We willen vooral vooruitkijken en dingen brengen waarvan we vermoeden dat ze gaan aanslaan. Daarom jagen we op primeurs van clips, al zullen we wat dat betreft goeddeels afhankelijk zijn van de platenmaatschappijen. De helft van de samenstelling doe ik zelf, de andere helft wordt door de kijkers bepaald."

Camerablik

Presentatrice Nathalie Delporte werkt al sinds haar dertiende voor diverse lokale radio's. Sedert het begin van dit jaar zit ze bij TOPradio. Hoogland: "Ik kende haar dus, maar ben pas op het idee gekomen om haar te laten presenteren toen ik haar in de zomer tijdens een nachtelijke uitzending om half drie langs de camera van TOPradio op tv zag. We hebben een pilootprogramma gemaakt en daaruit bleek dat ik gelijk had. Nathalie is

clever

, intelligent, spontaan,

funny, straight

en nieuwsgierig, allemaal kwaliteiten die haar van dienst zullen zijn bij de presentatie van

Beat It!

"

De West-Vlaamse woont sinds kort in Antwerpen en is vooral wereldwijs. Ze heeft twee jaar lang met Up with People rondgereisd in de V.S., Canada, Finland, Zweden en Duitsland. Ze houdt naar eigen zeggen niet van hard rock en evenmin van country. "Maar voor de rest kan ik veel verdragen", lacht ze.

Beat it!, vanaf 6 november iedere zaterdag (18 uur) en woensdag (15 uur) op Kanaal 2

Nu in het nieuws