Ranst speelt topper tegen Charleroi

Zaalvoetbal

E.V.O.

BR>

RANST -

Vanavond wordt in Ranst de topper van de tiende speeldag afgewerkt. De plaatselijke reekskampioen van vorig seizoen neemt het op tegen Charleroi. De Henegeouwse fusieploeg is evenals leider Sint-Truiden nog ongeslagen, maar telt met een wedstrijd minder gespeeld een achterstand van drie punten. TL Ranst volgt op twee eenheden en kan mits een zevende zege naar de tweede plaats oprukken. Winnen is dus een absolute must, willen de Ranstenaren aansluiting behouden met de top.

"Op de landstitel mogen wij onze zinnen niet zetten", stelt Alain Aertgeerts, die met een beresterke prestatie vorige vrijdag in Beverst zijn ploeg naar een 4-6 overwinning leidde.

"Iedereen beseft dat in vergelijking met bepaalde andere clubs onze kern te smal is. Bij eventuele blessures gaan er zelfs grote problemen rijzen. Komt daar nog bij dat wij momenteel niet het niveau halen van vorig seizoen. De reden daarvoor is een vraagteken. Ik denk dat het vooral te maken heeft met kleinere blessures waarmee bepaalde spelers te kampen hebben.

Toch kan Ranst het de favorieten nog knap lastig maken, op voorwaarde dat in die wedstrijden op de toppen van de tenen gespeeld wordt. Dat zal vanavond ook nodig zijn tegen het voor ons totaal onbekende maar hoog aangeschreven Charleroi. Maar de motivatie is optimaal om naar de overwinning te mogen lonken."

Nu in het nieuws