"Het aftellen is begonnen"

Organisatie GP Bosduin als Wereldbekerwedstrijd in Kalmthout staat op punt

Jos Vansteensel

BR>

KALMTHOUT -

Zondag werd in Ruddervoorde de eerste wedstrijd voor de Superprestige veldrijden gereden. De echte start van het veldritseizoen, zeg maar. Het hoogtepunt valt in de maand december wanneer de belangrijkste wedstrijden op de kalender staan. In onze provincie zijn dat Hoogstraten, Rijkevorsel, Essen, Loenhout en vooral Kalmthout, waar dit jaar de GP van België voor de wereldbeker gereden wordt.

Veldrijden

Bijna negen jaar geleden gooide Heikant Wielerclub het over een totaal andere boeg. Voorheen organiseerde de club ieder jaar veldritten voor de categorieën B, C en D. De belangstelling nam elk jaar zienderogen af. Louis Van den Buijs kwam op het idee, om naar het voorbeeld van Essen en Loenhout, een A-veldrit te organiseren. Ze kozen voor een omloop te midden van de bedrijven van het industrieterrein Bosduin, vandaar de naam van de wedstrijd, en kunnen ook rekenen op de steun van heel wat sponsors in de buurt.

De organisatie van de GP Bosduin werd vakkundig aangepakt, waardoor de wedstrijd al in 1996 tot de eerste categorie behoorde. Enkele jaren geleden kreeg men de kans om aan te sluiten bij de Superprestie. Dat aanbod werd afgewezen. Ze wilden meer. Op 19 december heeft de 9de uitgave plaats: de Belgische wedstrijd voor de wereldbeker.

"Al van in maart wordt intensief aan de vernieuwde omloop gewerkt."

Louis Van den Buijs

"Het ziet er nu al goed uit", bevestigde voorzitter Louis Van den Buijs. "We zijn rond met de sponsoring. We hebben vijf grote namen op de affiche: Lotto, KBC, Lipton, Rivita sport en Nissan. Daarnaast nog vijf uit de onmiddellijke omgeving en dat zijn Facin, Vasco Keukens, de Snuffelmarkt, Maes onderneming en kleding Rommens."

"We hebben heel de organisatie nog eens grondig bekeken. Van al de vorige uitgaven hebben we wat geleerd. Ieder detail nog eens apart besproken. Ik mag zeggen dat het dit jaar helemaal anders wordt. We hebben op alle punten verbeteringen aangebracht. Vooral aan de omloop. Onder de kundige leiding van Hugo Geysen en op advies van Adrie van der Poel, is een grote ploeg medewerkers al vanaf de maand maart bezig de omloop grondig aan te leggen.

Adminstratief is alles zo goed als rond. Het is de eerste keer dat er georganiseerd wordt onder leiding van de UCI en niet met de BWB. Elke wedstrijd van de wereldbeker wordt gecoördineerd door de Fransman Christophe Burre en die contacten zijn uitstekend. Vanaf volgende week begint onze publiciteitscampagne. Je mag gerust stellen dat het aftellen bij ons definitief begonnen is."

Nu in het nieuws