"Slecht spelen en winnen is een kunst"

Korfbal

L.W.

BR>

DEURNE -

Het voorlaatste weekend van de voorronde heeft enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Net als in alle andere nationale reeksen begint zondag, door het invoeren van het winteruur, Espero-Riviera om 15 uur. Samen met Voorwaarts-Kwik dé blikvangers in ere A. Twee wedstrijden die voor een derde plaats in de play-offs beslissend kunnen zijn. Zo is Borgerhout al lang zeker, en zit Espero op een tweede plaats met de beste papieren in zijn hand en ook Riviera en Kwik blijven kanshebbers voor de tiercé.

Riviera kwam met een povere 14-12 zege tegen hekkensluiter Hoevenen slechts met de hakken over de sloot. Jan Bastiaensens sr :"Slecht spelen en toch winnen is ook een kunst. Maar je blijft achter met een beetje een onbehaaglijk gevoel. We wonnen, dat brengt twee punten op, en dat is prima. De inzet en de vechtlust was groot, daarover géén kwaad woord, integendeel. Maar die inzet en die vechtlust konden niet verhelpen dat de vakcombinaties soms in losse flodders uiteen vlogen.

Er waren hoogtes en laagtes maar zeer zeker geen doorlopende goede prestatie. Voortdurend hing er beetje een krampachtige sfeer op het speelveld. Volgens mij zat het zondag het probleem tussen de twee oortjes. Zondag staat Espero op de rol".

Spannend

Espero-voorzitter Jean Ruts: "Ik denk dat we reeds met een been in de play-offs zitten. Alhoewel we tegen Voorwaarts met 14-18 wonnen toch bleef het naar het einde toe behoorlijk spannend op den Elsdonck. Net na halfweg hadden we nog een ruime voorsprong van vijf doelpunten maar dieper in de tweede helft kwam Voorwaarts enkele keren terug tot op twee korven".

Espero beschikt echter over een uitstekende en in conditie verkerende internationale Marion Fuss, die tegen Voorwaarts zes van de achttien doelpunten voor haar rekening nam. Het kan zondag dus best een aantrekkellijke partij worden tussen twee beloftevolle ploegen die er alles zullen opzetten om de play-offs te halen.

Nu in het nieuws