Antwerp GP pakt uit met bergprijs

Veldlopen

P.M.

BR>

HOBOKEN -

Leo D'Heu en de medewerkers van AV 't Swin, HAKI en de sportraad van Hoboken hebben geluk. Hun 5de Antwerp Grand Prix opent op maandag 1 november als enige Vlaamse cross het Belgisch veldloopseizoen. Wie de start van het nieuwe seizoen niet wil missen, heeft op Allerheiligen geen keus. Het is lopen in Hoboken of het is thuisblijven. Of dat ook voor een invasie van atleten gaat zorgen, is voor Leo D'Heu een open vraag. Inschrijven kan tot op de dag van de wedstrijd en het zijn eigenlijk de weersomstandigheden die op 1 november het aantal deelnemers zullen bepalen.

"Wie komt, krijgt in ieder geval een originele formule voorgeschoteld", vertelt D'Heu. "Wij maken optimaal gebruik van de heuvel met prieel in het park Sorghvliedt. Er zijn in onze provincie niet veel omlopen met een lange helling en een niveauverschil van meer dan tien meters. Daarom organiseren wij in de marge van de wedstrijd een 'Bergprijs' voor de beste klimmers. Het reglement wordt juist voor de start kenbaar gemaakt en de winnaars van het bergklassement ontvangen een extra geldprijs. Ook de niet klimmers komen op onze parkomloop goed aan hun trekken. Ik vind dat de Antwerpse veldlopers geen enkele reden hebben om voor eigen publiek afwezig te blijven."

De wedstrijden staan open voor mannen en vrouwen, van benjamins tot en met veteranen. De pistiers kunnen deelnemen aan de korte cross en de eerste start wordt gegeven om 12.30 uur. Voor de kleedkamers, inschrijvingen en prijsuitreiking kunnen de atleten terecht in de lokalen van Fort 8 in Hoboken.

Nu in het nieuws